Öğretmen Grammeşin'in Öldürülmesi Davasında Rapor Bekleniyor - Son Dakika
Güncel

Öğretmen Grammeşin'in Öldürülmesi Davasında Rapor Bekleniyor

Öğretmen Grammeşin\'in Öldürülmesi Davasında Rapor Bekleniyor

Haber / Kamera: Arzu KAYA, İstanbul DHAKadıköy'de zihinsel engelliler öğretmenliği yapan Bahadır Grammeşin'in bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin 5'i tutuklu 10 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

08.06.2016 14:18

Haber/ Kamera: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Kadıköy'de zihinsel engelliler öğretmenliği yapan Bahadır Grammeşin'in bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin 5'i tutuklu 10 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

RAPOR HAZIRLANMASI İSTENDİ

Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 4. duruşmaya 4'ü tutuklu 6 sanık, bazı müştekiler, Bahadır Grammeşin'in ablası Başak Grammeşin ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da izledi. Mahkeme heyeti olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerindeki kişilerin olaydaki davranışlarının tespit edilmesi için Ankara Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şube Müdürlüğü'ne yazı yazıldığını ancak şubenin görevli olmadığına dair cevap verdiğini belirtti. Mahkeme bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti Şube Müdürlüğü'ne rapor hazırlanması için yazı yazıldığını kaydetti.

TAHLİYE TALEP EDİLDİ

Duruşmada söz alan avukatlar raporun mahkemeye dönüşünün beklenmesini talep ederken, sanık avukatları ise tutuklu sanıkların tahliye edilmesini talep etti. Müşteki avukatlarından Ayhan Erdoğan, "Kriminal inceleme için yapılan işlemlerin uzaması ve yazılan son yazının olumsuz dönmesi halinde Ulusal Kriminal İnceleme Birimi'nden bu konuda rapor alınmasını talep ederiz. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istiyoruz" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü'ne yazılan yazıya ilişkin cevabın beklenmesine karar verdi. Tutuksuz yargılanırken geçtiğimiz celselerde hakkında tutuklama kararı verilen Cemal Diri hakkında yakalama kararının beklenmesine karar veren mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Duruşma 28 Temmuz tarihine ertelendi.

"RAPOR GELİRSE YARGILAMANIN SONUNA GELECEĞİZ"

Dava sonrası adliye bahçesinde "Unutmayacağız Baho, asla affetmeyeceğiz" yazılı pankartın önünde Grammeşin ailesinin avukatlarından Ayhan Erdoğan açıklamalarda bulundu. Dava dosyasına görüntülere ilişkin raporun gelmediğini belirten avukat Erdoğan, "Bu raporun önemi sanıkların olay yerindeki, olay sırasındaki konumlarının belirlenmesi. Bu aynı zamanda cezalandırılmalarında da önemli bir delil olarak kabul ediliyor. Rapor gelmiş olursa yargılamanın sonuna gelmiş olacağız. Toplumsal destek olmaz ise bu yargılamanın adil bir şekilde çıkmasında avukatların etkisi yeterli olmayacaktır" dedi. Davayı takip etmek için adliyeye gelen grup da "Baho için adalet için" şeklinde slogan atarak adliyeden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğretmen Grammeşin'in Öldürülmesi Davasında Rapor Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement