Öğrencilere Meslek Seçimi ve Girişimcilik Konularında Yol Gösteriliyor - Son Dakika
Güncel

Öğrencilere Meslek Seçimi ve Girişimcilik Konularında Yol Gösteriliyor

Öğrencilere Meslek Seçimi ve Girişimcilik Konularında Yol Gösteriliyor

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Hatice Gülay Atik, ‘Adam Olacak Çocuk’ adı altında hayata geçirilen proje ile 8 okula giderek 950 öğrenciye ulaştıklarını belirterek, “Öğrencilere meslek seçimi ve girişimcilik konusunda yol göstermeye devam edeceğiz” dedi.

14.02.2014 13:54

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Hatice Gülay Atik, 'Adam Olacak Çocuk' adı altında hayata geçirilen proje ile 8 okula giderek 950 öğrenciye ulaştıklarını belirterek, "Öğrencilere meslek seçimi ve girişimcilik konusunda yol göstermeye devam edeceğiz" dedi.

TSO Kadın Girişimciler Kurulu ile İlkadım İlçe Kaymakamlığı'nın yürüttüğü 'Adam Olacak Çocuk' isimli proje kapsamında 8 okula gidilerek 950 öğrenciye ulaşıldı. Proje kapsamında Şehit Selman Özay İlkokulu konferans salonunda düzenlenen toplantıda ilkokul öğrencileri girişimcilik ve meslek seçimi konusunda bilgilendirildi.

Öğrenciler ile bir araya gelen ve girişimcilik ve meslek seçimi konusunda yol gösteren TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Hatice Gülay Atik, "8. Okulumuzdayız ve 950 öğrencimize ulaşmış bulunuyoruz. Proje kapsamında 4 bin öğrenci olmak üzere ilkokul 4 sınıfları özellikle hedef öğrenci olarak aldık. Çünkü eğitim biliyorsunuz anne karnında başlayan ve insan yaşadığı sürece devam eden bir olgu. Girişimcilik eğitimi yurt dışına baktığımız zaman ilkokul 1. sınıftan itibaren artık müfredata alan ders şeklinde okutuluyor. Bizim ülkemizde bunlar gönüllü projelerle yapılmakta umarım gelecekte bizim de müfredatımızda girişimcilik adına bir ders olur. Bu yola çıkmamızın en önemli sebeplerinden bir tanesi şöyle, geriye doğru baktığımızda Amerika'nın 100 yıl önce gelişimcilik söylemlerine başladığını görüyoruz. Avrupa'da aynı şekilde girişimcilik ve girişimcilik destekleri başlıyor ve bu ülkelerin şuanda dünya ekonomisinde sözü geçen ülkeler olmasında girişimcilerin yeri çok önemli. Öyleyse bizde ülkemizde bu örnekleri alıp ülkemizin daha iyi seviyelerde olmasını istiyorsak, girişimcileri ortaya koymalı, onları ortaya çıkarmalı ve desteklemeliyiz. Projenin çıkış amacı böyleydi. Daha sonra meslek liselerine gideceğiz meslek liseleri çok önemli gerçekten, çünkü pek çok çocuğumuz liseden mezun oluyor, üniversiteye gidiyor veya üniversiteden mezun oluyor. Fakat bir iş nasıl kurulur, ne yaparım bunun eğitimini almıyoruz veya pratiğini de almıyoruz. Herkes el yordamıyla sağına soluna, çevresine dokunarak, onlardan görüş alarak bir şeyler yapmaya çalışıyor. İşte biz tecrübe sahibi kişiler olarak, onlara kendi tecrübelerimizi aktaracağız, okul mezunu olduktan sonraki yollarına ışık tutmaya çalışacağız, onları bir nevi hayata hazırlayacağız" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrencilere Meslek Seçimi ve Girişimcilik Konularında Yol Gösteriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement