Öğrencilere 124 TL Yardım Talebi - Son Dakika
Güncel

Öğrencilere 124 TL Yardım Talebi

Öğrencilere 124 TL Yardım Talebi

Tokat Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Cemil Çağlar, İlköğretime giden her çocuk için en az 124 TL yardım yapılması gerektiğini iddia etti.

09.09.2013 14:04  Güncelleme: 14:22

Tokat Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Cemil Çağlar, İlköğretime giden her çocuk için en az 124 TL yardım yapılması gerektiğini iddia etti.

Türkiye'de eğitim maliyetlerinin her yıl enflasyon oranından fazla arttığını ve velileri ekonomik anlamda zorladığını ileri süren Çağlar, yazılı basın açıklamasında eğitim sürecinde, öğrencinin velisine maliyetinin aylık ortalama 126 TL olarak yansıdığını söyledi. Eğitim harcamalarındaki artışın yıllık enflasyon oranından fazla olduğunu savunan Çağlar, ilköğretim kurumlarına giden her çocuk için en az 124 TL yardım yapılması gerektiğini ifade ederek, "Araştırma sonuçları gösteriyor ki, çocuğu ilköğretime giden memurlar için, maaşlarında yer alan 6 yaş üstü çocuk yardımı en az 124 TL'ye çıkarılmalıdır. Gelir düzeyi düşük olan ailelere ise, ilköğretime giden her çocuğu için devlet en az 124 TL yardım yapmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, okullara belli bir bütçe ayırarak, okullarda öğrencilerden sınıf donanımı, kaynak kitaplar, araç-gereç gibi ihtiyaçlar için para alınmasının önüne geçmelidir. Zaten öğrencinin eğitim giderleri veliye büyük yük olmaktadır. Okullardaki aidat, sınıf donanımı, kaynak kitaplar, araç-gereç gibi harcamaların da velilerden alınması bu yükü iyice artırmaktadır" şeklibde açıklamalarda bulundu. Serbest kıyafet uygulamasına geçmeyecek okullarda çocuğu okuyan velinin her yıl üniforma alma zorunluluğu olduğundan dolayı, üniforma veliye ek bir yük daha getirmekte olduğunu ifade eden Çağlar, bireylerin eğitim giderlerini devletin karşılaması gerektiğini savundu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrencilere 124 TL Yardım Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement