Oğlunun Zehirlenip Öldüğü Lojmanı İnceledi - Son Dakika
Güncel

Oğlunun Zehirlenip Öldüğü Lojmanı İnceledi

Oğlunun Zehirlenip Öldüğü Lojmanı İnceledi

16 yaşındaki Muhammet İsa Soysal'ın babası Ömür Soysal, "Otel yetkililerine, çocuklarımızı yalnız bırakan öğretmenlere, bu cinayete ortak olan herkese maddi ve manevi tazminat davası açacağım" dedi.

12.05.2011 19:25

Staj için geldiği Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki otelin lojmanında zehirlenerek yaşamını yitiren Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki Turizm ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Muhammet İsa Soysal'ın babası Ömür Soysal, "Otel yetkililerine, çocuklarımızı yalnız bırakan öğretmenlere, bu cinayete ortak olan herkese maddi ve manevi tazminat davası açacağım" dedi.

Bodrum'da geçen 3 Mayıs'ta 11 arkadaşıyla birlikte zehirlendiği olayda ölen Muhammet İsa Soysal'ın Kazakistan'ın Almatı kentinde inşaat işçisi olarak çalışan babası Ömür Soysal ve eniştesi Ahmet Kayıran, bugün Bodrum'a geldi. Soysal, oğlunun zehirlenerek hayatını kaybettiği otel ve lojmanında incemelerde bulunup, yetkilileri ile görüştü. Ardından Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet Tufan Turan ve Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir'i de ziyarete eden Soysal, olayla ilgili gelişmeler hakkında bilgi aldı.

'BİR BAŞSAĞLIĞI BİLE DİLEMEDİLER'

Kaymakamlık Binası önünde açıklamalarda bulunan acılı baba Soysal, oğlunun yaşamını yitirmesine neden olayın ardından bugüne kadar ne Milli Eğitim ne de Sağlık Bakanlığı tarafından yeterli bir açıklama yapılmadığını ileri sürüp, "Bir başsağlığı bile dilemediler. Bu olayda kimler sorumluysa cezasını çeksin, Bugün ben yandım, yarın başka ana babalar yanmasın. Bugüne kadar ne Milli Eğitim Bakanlığı ne Sağlık Bakanlığı'ndan bir açıklama gelmedi. İki çocuğumdan biri ömrünün baharında gözgöre göre cinayete kurban gitti. Büyük bir ihmal var. Zehirli odada çocukları yatırmışlar. Oğlum ölene kadar kimsenin ruhu bile duymamış. Adli Tıp Kurumu'nun kesin raporu beş güne kadar belli olacak. Otel yetkililerine, çocuklarımızı buraya kadar getirip yalnız bırakan öğretmenlere bu cinayete ortak olan herkese maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Türkiye'de stajer öğrencileri köle gibi çalıştırıp, gaz odalarına tıkar gibi yatıranlar hesabını vermeli" dedi.

'ÜÇ BAKANLIKTAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ'

Ölen gencin eniştesi Ahmet Kayıran ise savcılıktan olayla ile ilgili tüm dosyaları ve evrakları aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Eğitim- Sen ve Adanalı bir grup avukat tarafından otel yetkilileri ve 110 çocuğu Bodrum ve Kuşadası'na getiren ve turizm ile ilgili bilgileri olmayan öğretmenler hakkında maddi ve manevi tazminat davası açarak en ağır şekilde cezalandırılmalarını sağlayacağız. Bu ölüm olayı öyle basit 'alkoldü, gıdaydı' diye geçiştirilemez. Çocuklar göz göre göre zehirlendiler. Buradan Bakan Nimet Çubukçu'ya sesleniyoruz. Ey, Nimet Çubukçu Milli Eğitim Bakanı olarak sen bir anne değil misin? Bu çocukların en üstündeki yönetici değil misin? Neden bugüne kadar bir açıklama yapmadınız? Geçerli ve yeterli açıklamaları yapmak için daha çok çocuk mu ölsün istiyorsunuz? Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bugüne kadar açıklama yapmak için neyi beklediler, niye açıklama yapmıyorlar? Çocuklarımızı devletin öğretmenine, turizm bakanlığının turizm yöneticilerine emanet edip bu ülkeye yararlı bireyler yetişsin diye eğitim amaçlı olarak gönderiyoruz, ölüme değil. "

Açıklamanın ardından Soysal ve Kayıran, Adli Tıp Kurumu'na gitmek üzere İzmir'e hareket etti. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oğlunun Zehirlenip Öldüğü Lojmanı İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement