Öcalan'ın İmralı Sırrı - Son Dakika
Güncel

Öcalan'ın İmralı Sırrı

Öcalan\'ın İmralı Sırrı

Abdullah Öcalan, barış süreci konusunda yanındaki mahkumlardan fikir alıyor.

30.01.2013 11:41  Güncelleme: 11:58

PKK terör örgütü lideri Öcalan'a arkadaşlık etmeleri için İmralı'ya getirilen Cumali Karsu, Şeyhmus Poyraz ve Hasbi Aydemir'in aileleri yaklaşık iki yıl aradan sonra cezaevindeki yakınlarıyla görüştü.

İmralı'daki Öcalan'ın barış süreci konusunda yanındaki mahkumların fikirlerini de aldığı iddia edildi. Abdullah Öcalan'a arkadaşlık etmeleri için İmralı'ya getirilen Cumali Karsu, Şeyhmus Poyraz ve Hasbi Aydemir'in aileleri yaklaşık iki yıl aradan sonra cezaevindeki yakınlarıyla görüştü.

ANF'ye göre Öcalan'ın tutulduğu İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne 2009 yılının Kasım ayında getirilen ve 2011 yılının Mart ayından bu yana aileleriyle görüşmeyen Cumali Karsu, Şeyhmus Poyraz ve Hasbi Aydemir'in aileleri görüş için 28 Ocak'ta Kıyı Emniyeti Müdürlüğü'ne ait bir deniz aracı ile İmralı Cezaevi'ne gitti. Kapalı olarak gerçekleştirilen ve yarım saat süren görüşe aileler ayrı ayrı alındı. 22 ayın ardından Şeyhmus Poyraz ile annesi Vezire Poyraz ve kız kardeşi Felek Poyraz İmralı Cezaevi'nde yaptıkları görüşmenin bazı bölümlerini Kürt basınına anlattı.

"ERDOĞAN'IN OĞLU 5 DAKİKA KALSIN BAKALIM"

Buna göre 22 ayın ardından İmralı Adası'nda değişen tek şeyin "gemi" olduğunu iddia eden Poyraz, "Öncesinde yıkık bir gemiyle bizi götürüyorlardı. 1 saatlik yolu 4 saatte gidiyorduk. Adaya gittiğimizde hepimizi bir solona alıp tek tek görüşe çıkardılar. Önce annem ağabeyimin görüşüne gitti. Annemden sonra da ben gittim" dedi. Ağabeyinin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Poyraz "Bu kadar aydır kimse onlarla görüşmedi, yine de direniş içindeler. Ben ağabeyime, 'Erdoğan'ın oğlu gelsin burada 5 dakika dursun bakalım, dayanabilir mi?' diye sordum" diye konuştu.

ÖCALAN YANINDAKİ MAHKUMLARIN FİKRİNİ ALMADAN KİMSEYLE GÖRÜŞMÜYORMUŞ

Ağabeyine Öcalan'ın durumunu sorduğunu kaydeden Poyraz aldığı yanıtı şöyle anlattı:

"Ağabeyim dedi ki; 'Başkan(Öcalan) çok iyidir. Onların da selamı var.' Ona İmralı'ya gelip giden heyetleri sordum. O da bana 'Görüşmeler devam ediyor ama şu an sana bir şey diyemem. Ama her şey iyidir. Sayın Öcalan görüşmeler öncesinde ve sonrasında bizimle görüşüyor, bizi bilgilendiriyor. Sayın Öcalan görüşmelerle ilgili her türlü bilgi ve detayı bizimle paylaşıyor. Bir şey olduğunda en başta bizi çağırıyor. Bir araya geliyoruz, fikrimizi alıyor. Aldıktan sonra heyetlerle görüşüyor. Birlikte hareket ediyoruz. Bizim fikrimizi almadan kimseyle görüşmüyor. Birlikte, paylaşıp tartışıyoruz. Öcalan onlara 'Ben başkan olabilirim, ama biz yoldaşız. Ne olursa birlikte hareket edeceğiz' demiş" diye aktardı."

Öcalan ve diğer mahkümların günde bir saat ortak alana çıktığını belirten Poyraz, ağabeyinin "günde bir saat bir araya gelip, Türkiye'de ve dünyada gelişen olaylar üzerinde tartıştıklarını" kaydetti.

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement