Obeziteyle Mücadele İçin Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Obeziteyle Mücadele İçin Yürüdüler

Obeziteyle Mücadele İçin Yürüdüler

Ankara Halk Sağlığı İl Müdürü Prof. Dr. Öztürk: "Halkımızın, yaşam tarzları içerisinde sporun, yürümenin de yer almasını, sağlıklarına daha dikkat etmelerini istiyoruz.

26.01.2014 12:24

Ankara'da görev yapan sağlık çalışanları "obeziteyle mücadele" için yürüdü.

Kurtuluş Parkı'nda düzenlenen 'Sağlık çalışanları sağlık için yürüyor' etkinliğine Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan, Ankara Halk Sağlığı İl Müdürü Prof. Dr. Mustafa Öztürk ile sağlık çalışanları ve aileleri katıldı.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının 2014'ü 'Sağlık için hareket' yılı ilan ettiğini hatırlatarak, yıl boyunca etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Toplumun tüm kesimlerini farklı temalarla bir araya getirerek sağlıklı yaşam bilincini aşılamayı hedeflediklerini kaydeden Öztürk, şunları söyledi:

"Halkımızın, yaşam tarzları içerisinde sporun, yürümenin de yer almasını, sağlıklarına daha dikkat etmelerini istiyoruz. Asıl hedefimiz obezite, şişmanlıkla mücadele. Obezite başta kalp-damar hastalıkları olmak üzere diyabeti tetikliyor. Kendisi bir rahatsızlık olduğu gibi birçok rahatsızlığa da zemin hazırlıyor. Obezite insanlarda kanser daha fazla gelişiyor. Paralel olarak beslenme alışkanlığımızı da gözden geçirmeliyiz. Günün şartları değişiyor, artık bir tarım ülkesi değiliz. Koruma tedaviden öncelikli."

Kurtuluş Parkı içerisinde bir süre yürüyüş yapan sağlık çalışanları, toplu fotoğraf çektirerek etkinliği sonlandırdı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obeziteyle Mücadele İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement