Obama, Suu Çii ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Obama, Suu Çii ile Görüştü

Obama, Suu Çii ile Görüştü

Barack Obama, ABD'yi ziyaret eden Myanmarlı muhalif lider Aung San Suu Çii ile Beyaz Saray'da bir görüşme yaptı.

20.09.2012 07:18  Güncelleme: 09:19

ABD Başkanı Barack Obama, ABD'yi ziyaret eden Myanmarlı muhalif lider Aung San Suu Çii ile Beyaz Saray'da bir görüşme yaptı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Obama'nın kendisi gibi Nobel barış ödülü sahibi Suu Çii'ye, yıllar boyunca demokrasi ve insan hakları savunuculuğu yapmada gösterdiği cesaret, kararlılık ve kişisel fedakarlıklarından dolayı takdirlerini ilettiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Obama, Myanmar'ın demokratik dönüşümünden ve Ulusal Demokrasi Birliği Partisi lideri olarak Suu Çii tarafından son dönemde, Devlet Başkanı Thein Sein ile birlikte çalışarak sağlanan ilerlemelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Obama görüşmede, ülkesinin Myanmar'da siyasi ve ekonomik reformların desteklenmesi ve Myanmar halkının temel haklarının tam koruma altına alınmasının sağlanması için gösterilen sürekli çabalara desteğine dair kararlılığını yeniden teyit etti.

Başkan Obama, Myanmar'da devam eden uzlaşı ve reform sürecinin ülke halkına kaderlerinin sorumluluğunu üstlenmeleri ve daha barışçıl, özgür ve refah içinde bir geleceğin şekillendirilmesi için fırsat sunduğuna dair inancını ortaya koydu.

Muhabir: Mehmet Toroğlu

Yayıncı: Erdem Gültekin - WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obama, Suu Çii ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement