Kaçak Göçmenleri Taşıyan Tekne Battı, Türk ve Yunan Botları Kardak'ta Arama Başlattı - Son Dakika
Güncel

Kaçak Göçmenleri Taşıyan Tekne Battı, Türk ve Yunan Botları Kardak'ta Arama Başlattı

Türkiye ve Yunanistan'ı 21 yıl önce savaşın eşiğine getiren Kardak kayalıkları, şimdi de batan mülteci teknesiyle gündemde. İki ülkenin kurtarma botları bölgede arama yapıyor.

05.11.2017 14:36  Güncelleme: 19:32

Türkiye ve Yunanistan'ı 21 yıl önce savaşın eşiğine getiren Kardak kayalıkları yeniden gündemde. Kaçak göçmenleri taşıyan tekne kayalıkların yakında battı. 3 kişi öldü 7 kişi kayboldu, 17 kişi kurtarıldı.

Kurtatılanlar Yunanistan'a götürüldü. Türk sahil güvenliği cesetlerden 2'sini, Yunan sahil güvenliği ise 1'ini denizden çıkardı. İki ülkenin de sahil güvenlik botları bölgede kayıp 7 kişiyi arıyor.

TÜRK VE YUNAN SAHİL GÜVENLİĞİ BÖLGEYE GİTTİ

Kayalıkların yakınında 3 Kasım Cuma günü sabaha karşı 02.00 sıralarında Suriyeli mültecileri taşıyan tekne battı. Gelen ihbar üzerine Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri harekete geçti. Türk sahil güvenlik ekiplerine bir helikopter ve uçak da eşlik etti.
25 kişinin bulunuğu 6 metrelik eski balıkçı teknesi, 3.5 mil uzaklıktaki Kardak kayalıklarının batı bölgesinde battı.

Kaçak Göçmenleri Taşıyan Tekne Battı, Türk ve Yunan Botları Kardak'ta Arama Başlattı

KURTARILANLAR YUNANİSTAN'A GÖTÜRÜLDÜ

İhbarın alınmasından sonra bölgeye çok sayıda Türk ve Yunan sahil güvenlik botları, uçak ve helikopterler sevk edildi. Gümüşlük, Çatal Adası, Topan Adası ve Kardak kayalıkları bölgesinde yapılan aramada, 2'si kadın 3 kişinin cesedi bulundu.

1'i Yunan, diğer 2'si ise Türk karasularında bulunan cesetler, her iki ülkeye ait morglara kaldırıldı. Başlatılan arama kurtarma çalışması sonrası Yunan sahil güvenlik ekipleri 15 Suriyeliyi, bölgeden geçen bir kuru yük gemisi ise 2 Suriyeliyi kurtarıp Kilimli Adası'na götürdü.

Kaçak Göçmenleri Taşıyan Tekne Battı, Türk ve Yunan Botları Kardak'ta Arama Başlattı

TÜRK ORGANİZATÖR YUNANİSTAN'DA CEZAEVİNE KONULDU

Kilimli Adası'na götürülen kaçakların ifadelerinden İstanbul'da organizatörlerle 20 bin Euro'ya yat satın almak için anlaştıkları ancak, Bodrum'a geldiklerine gece yarısı iki Türk organizatörün kendilerine eski bir ahşap balıkçı teknesini verdiği, çıkan tartışma ardından 25 kişiyi zorla tekneye bindirip, denize açılmalarının sağlandığı anlaşıldı.

İKİ ÜLKENİN BOTLARI DA BÖLGEDE

Kurtarılanlar arasındaki teknenin 34 yaşındaki türk kaptanı ise tutuklanıp, Rodos Adası'ndaki cezaevine konuldu. Kayıp, 7 kaçağı ise arama-kurtarma çalışmalarına Türk ve Yunan 2'şer sahil güvenlik botu ile bölgede devam ediliyor.

Kaçak Göçmenleri Taşıyan Tekne Battı, Türk ve Yunan Botları Kardak\'ta Arama Başlattı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçak Göçmenleri Taşıyan Tekne Battı, Türk ve Yunan Botları Kardak'ta Arama Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement