O Acı Hala Dinmedi - Son Dakika
Güncel

O Acı Hala Dinmedi

O Acı Hala Dinmedi

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, sınıfta arkadaşlarına öğüt verirken çekilen görüntüleri internette yayınlandıktan sonra Türkiye'nin ilgi odağı olan, ancak kardeşi ile birlikte girdiği banyoda gazdan zehirlenerek ölen Gizem'in vefatının üzerinden...

28.11.2012 17:50

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, sınıfta arkadaşlarına öğüt verirken çekilen görüntüleri internette yayınlandıktan sonra Türkiye'nin ilgi odağı olan, ancak kardeşi ile birlikte girdiği banyoda gazdan zehirlenerek ölen Gizem'in vefatının üzerinden tam bir yıl geçti. Yüksel ailesi, Gizem ve yoğun bakımdaki mücadelesine yenik düşerek 4 gün sonra arkasından giden İrem'in acısını hala yaşıyor.

Acılı anne Ayla ve baba Salih Yüksel, Gizem Beray ve İrem Sılay Yüksel'in ölümünün birinci yıldönümünde Orhangazi Mezarlığı'ndaki mezarlarını ziyaret etti. İki kardeşin mezar taşlarını yıkayan anne babaya 7 yaşındaki çocukları Ufuk da yardım etti.

'ABLAMI YIKAMAYA GELDİM'

Gizem Beray'ın ölüm yıldönümü sebebi ile anne ve babası ile birlikte ablalarının mezarına gelen 7 yaşındaki en küçük kardeşleri Ufuk, mezarlığa ablasını yıkamaya geldiğini söyledi. Minik Ufuk, "Ablalarımı özledim. Ablamlar gelsin istiyorum. Okula geri dönmesini istiyorum ben" diye konuştu.

Gizem ve İrem'in babası Salih Yüksel ise, geride kalan bir yılın aynı ilk günkü gibi kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. Baba Yüksel, Gizem ve İrem'in yokluğundan başka hayatlarında hiçbir değişiklik olmadığını söyledi.

ANNE YOKLUKLARINA ALIŞAMADI

Geride kalan bir yılda İrem ve Gizem'in eksikliğinden başka bir değişiklik olmadığını söyleyen anne Ayla Yüksel,

"Hayat devam ediyor. Evde resimlerini yaptırdık. Mezar, ev hastane üçgeninde yaşıyorum" dedi.

Ramazan ayında kızları için sofraya tabak koyduğunu söyleyen Ayla Yüksel, "İki üç ay hep sofraya İrem ile Gizem'in de tabaklarını koydum.

Ağır ağır bıraktırmaya başladılar. Ramazanda sahura çağırırken İrem ve Gizem'i de çağırdım. Kkoskoca bir sene. İrem ve Gizem yaşarken günler geçmezdi" dedi.

Bir yılın nasıl geçtiği sorusuna ise Ayla Yüksel, "Ben buraya mezar diye gelmiyorum, evleri diye geliyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN SEVGİSİNİ KAZANMIŞ, ANCAK ŞÖHRETİ UZUN SÜRMEMİŞTİ

Gizem Beray Yüksel, 2010 yılında Orhangazi Atatürk İlköğretim Okulu'nda sınıf arkadaşlarına nasihat ederken öğretmeni tarafından çekilen görüntüleriyle sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma rekorları kırmıştı. Ardından sınıf arkadaşı Havva Mutlu ile özel bir televizyon programına konuk olan Gizem Beray Yüksel, öğretmenlerinin televizyona çıkmasına müsaade edilmemesi üzerine Bursa valisine tepki göstermişti. Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret edip elini öpen ve özür dileyen Gizem Beray, Türkiye'nin sevgisini kazanmıştı.

Gizem Beray, 28 Kasım 2011 tarihinde 12 yaşındaki ablası İrem Sılay ile birlikte banyoya girmiş ve şofbenden sızan gazdan zehirlenmişti. Acı olayda Gizem Beray aynı akşam, ablası ise 4 akşam sonra vefat etmişti. İki kardeşin ölümü Türkiye'de gündem olmuş, herkesi üzmüştü.

(MŞ)

28.11.2012 17: 23: 34

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel O Acı Hala Dinmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement