Nusaybin Şehidi Memleketi Elazığ'a Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Nusaybin Şehidi Memleketi Elazığ'a Uğurlandı

Nusaybin Şehidi Memleketi Elazığ\'a Uğurlandı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar'ın cenazesi, Mardin'de düzenlenen uğurlama töreni ile memleketi Elazığ'a gönderildi.

02.06.2016 11:53

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar'ın cenazesi, Mardin'de düzenlenen uğurlama töreni ile memleketi Elazığ'a gönderildi.

Nusaybin İlçesinde hendek kazan, barikat kuran, patlayıcı tuzaklayan PKK'lılara yönelik 14 Mart'ta başlatılan operasyonlar devam ederken, dün operasyonlar kapsamında Fırat Mahallesi'nde 1 evde yapılan arama sonucunda PKK'lılar tarafından binada tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Akpınar için Mardin'de uğurlama töreni düzenlendi. Mardin 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Selen Kışlasında düzenlenen ve Vali Ömer Faruk Koçak, 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Mardin Ağır Ceza Reisi Bülent Koç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehidin babasının katıldığı törende önce şehidin özgeçmişi okundu. Şehidin silah arkadaşları adına konuşan Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirterek, PKK'nın huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla çukur kazıp, güvenlik güçlerine sinsice saldırmaya devam ettiğini söyledi. Mardin Müftüsü Dursun Ali Çoşkun'un yaptığı duadan sonra şehit Uzman Çavuş Mehmet Akpınar'ın cenazesi silah arkadaşları ve vatandaşlardan alınan helalliğin ardından cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Elazığ'a gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin Şehidi Memleketi Elazığ'a Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement