Nusaybin'de Olaylı Suruç Protestosu - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Olaylı Suruç Protestosu

Nusaybin\'de Olaylı Suruç Protestosu

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde belediyeye ait kültür merkezinin bahçesinde yaşanan bombalı saldırı Mardin'in Nusaybin ilçesinde protesto edildi.

21.07.2015 00:06  Güncelleme: 10:08

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 30 kişinin ölümü, 76 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırı, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi. Uluslar arası İpek Yolu'nu trafiğe kapatan grup, basın açıklaması yaptıktan sonra da polisle çatıştı.

Nusaybin Şirin sokak ile Çağ çağ caddesinin kesiştiği noktada, aralarında HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, HDP ve DBP yöneticileri, Barış Anneleri ve bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri ile binlerce kişi toplandı. Slogan atarak yürüyüşe geçen kalabalık grup, uluslar arası İpek Yolu'na kadar yürüdü. HDP İlçe Başkanı Ferhat Kut'un burada yatığı konuşmadan sonra, kalabalık grup, 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Kalabalık grup dağılırken, bu gruptan ayrılan bir grup çocuk, polise taşlı saldırıda bulundu. Polis de çocuklara biber gazıyla müdahale etti. Yapılan müdahaleden sonra ara sokaklara kaçan çocuk grubu kayıplara karıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Olaylı Suruç Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement