Nusaybin'de Kadınlar, İç Güvenlik Paketini Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Kadınlar, İç Güvenlik Paketini Protesto Etti

Nusaybin\'de Kadınlar, İç Güvenlik Paketini Protesto Etti

Nusaybin'de bir araya gelen yaklaşık 40 kadın, TBMM'de görüşmeleri süren İç Güvenlik Paketini ağızlarını başörtüleriyle kapatarak yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

02.03.2015 15:28  Güncelleme: 15:45

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde biraraya gelen yaklaşık 40 kadın, TBMM'de görüşmeleri süren İç Güvenlik Paketi'ni ağızlarını başörtüleriyle kapatarak yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

Nusaybin'de aralarında Belediye Başkanı DBP'li Sara Kaya'nın da bulunduğu kadınlar Gülşilav Kadın Danışma Evi'nde toplanıp, Hükümet Konağı'na doğru yürüyüşe geçti. Beyaz başörtüsü bağlayan ve başörtüleriyle ağızlarını kapatan kadınlar Hükümet Konağı önüne gelerek girişi bir süre kapattı. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Barış Anneleri Meclisi sözcüsü Perihan Altuğ, Meclis'e getirilen paketi protesto ettiklerini söyledi. Altuğ, "Bu paket Kürt, Türk, herkesi kapsıyor. Anneler hiç kimsenin ölümünü istemiyor. Bu paketi çocuklarımız için çıkarıyorsa kabul etmiyoruz. Gerekirse asker ve gerilla, Türk ve Kürtler arasında canlı kalkan oluruz. Asker veya gerilla annesinin birbirinden farkı yoktur. Annelerin ağlamasını istemiyoruz. Öcalan'ın çözüm projesine Erdoğan'ın da sahip çıkmasını istiyoruz. Bu kirli savaş bitsin, kan veya gözyaşı artık dursun" dedi.

Basın açıklamasının ardından kadınlar dağıldı. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Kadınlar, İç Güvenlik Paketini Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement