Nusaybin Belediye Başkanı, Görevden Uzaklaştırıldı - Son Dakika
Güncel

Nusaybin Belediye Başkanı, Görevden Uzaklaştırıldı

Nusaybin Belediye Başkanı, Görevden Uzaklaştırıldı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, öz yönetim ilanını yaptıktan sonra gözaltına alınan ve örgüt üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan DBP'li Belediye Başkanı Sara Kaya, görevden uzaklaştırıldı.

08.09.2015 11:32  Güncelleme: 12:07

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, öz yönetim ilanını yaptıktan sonra gözaltına alınan ve örgüt üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan DBP'li Belediye Başkanı Sara Kaya, Mardin Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü kararıyla görevden uzaklaştırıldı.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Nusaybin İlçesi'nde 31 Ağustos'ta özyönetim ilanı gerekçe gösterilerek, örgüt üyesi olduğu iddiasıyla da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Sara Kaya, Mardin Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından belediyeye gönderilen tebligatla görevinden uzaklaştırıldı. Nusaybin Belediyesi'ne gönderilen tebligatta, şöyle denildi:

"Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' iddiasıyla 31.08.2015 tarihinde ilimiz Nusaybin İlçe Belediye Başkanı Sara Kaya tutuklanmıştır. Bu kapsamda 5393 sayılı Belediye Kanunu'n 45'inci maddesi gereğince Belediye Meclisi'nin 10 gün içinde Meclis Birinci Başkanı Vekili'nin, bulunmaması durumunda Meclis İkinci Başkanı Vekilin, onun da bulunmaması durumunda en yaşlı üyenin başkanlığında toplanarak, Belediye Başkan vekili seçilmesi gerekmektedir. Kaymakamlığımızca ilgili belediyeye duyurularak, gerekli işlemlerin acilen yapılması ve kararın valiliğimize gönderilmesini rica ederim."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin Belediye Başkanı, Görevden Uzaklaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (43)

  • BERKİN ELVANLA KANDIRILDIK: Ben gezi olaylarına katılan biriyim ve en önde gidenlerdendim, ama son terör olaylarından sonra şunu anladımki (bize gaz veren elit tabaka alabora vs.) terör olaylarında sessiz şekilde kalmaları işin devlet millet meselesi olmadığı işin sadece particilik olduğunu üzülerek anladım ve kendimden ve gazına geldiğim o pis insanlar adına ÜLKEMDEN ÖZÜR DİLİYORUM. 189 19 Yanıtla
  • Olum bunlar mal: Suratini dikdigim 100 16 Yanıtla
  • ferit.: t.c.hemen oraya bir Türk bürok rat ata sin o yönet sin .teröristler değil. 83 22 Yanıtla
  • gazi: Iceride domaltırlar inşallah hiç cikmasın ordan 75 16 Yanıtla
  • jiyan: koy yerine bir polis...hiçbir sorun kalmaz.... 68 14 Yanıtla
  • 0202: Görevden alma yetmez idam edilmeli idam yoksa Geri getirilmeli 49 11 Yanıtla
  • DEVRİMCİ KARADENİZ: ülke kurtulacak mi sandiniz. uzaklastirincA. 7 47 Yanıtla
  • duran duran: surata bak katiksiz pkk li bu nasil belediye baskani yapar tc anlamadim 41 7 Yanıtla
  • .........?: Iyi olmuş ooooohhhhhhhh 40 8 Yanıtla
  • diyarbakırlı : lan zatan başkan olma merakı yokki zatan hepsi hdp li bence sevinmey gerek yok balıklama atlıyorsunuz bi iki akp li var yada yok orası nusaybinnnn akp mhp nın yarıştığı bi yer deyil 18 25 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement