Nürnberg?de 'Kadına Şiddet' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Nürnberg?de 'Kadına Şiddet' Protestosu

Nürnberg?de \'Kadına Şiddet\' Protestosu

Nürnberg'de 'kadına şiddet' protestosuTaner Tüzün ? Nürnberg, 26 Kasım ( DHA) - DİTİB Kuzey Bavyera Bayanlar Birliği, Kadına şiddete karşı uluslararası mücadele günü nedeniyle Südpunk Kültür evinde bir etkinlik düzenledi.

26.11.2016 14:12

Nürnberg'de 'kadına şiddet' protestosu

Taner Tüzün ? Nürnberg, 26 Kasım ( DHA) - DİTİB Kuzey Bavyera Bayanlar Birliği, Kadına şiddete karşı uluslararası mücadele günü nedeniyle Südpunk Kültür evinde bir etkinlik düzenledi. Etkinlik, Ditib Nürnberg Başkanı Hasan Aslan'ın konuşması ile başladı. Aslan, dinimizde kadına şiddet yoktur dedi. Kadınlar Birliği Başkanı Hatice Taş ise, kadına şiddet insanlık ihlalidir diye konuştu.

BATAKLIK KURUTULMALI

Nürnberg din Hizmetleri ataşesi Mümin Şener'de bataklık kurutulmadıkça, sineği öldürmenin bir faydası olmaz diyerek, konunun genelde ele alınması gerektiğinin altını çizdi.

VİDO İLE MESAJ

Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, programa video görüntüsü ile katılarak, kadına şiddet mücadelesinin, sadece 25 Kasımlarda değil, tüm bir yıl boyunca yapılması gerektiğine dikkat çekti. Slaytlarla kadına şiddet gözler önüne serilirken, halkın konu hakkında görüşleri ekrana getirildi.

AÇIK OTURUM YAPILDI

Seden Uz bir gitar dinletisi sundu .Ardından Kuzey Bavyera Ditib Birliği Başkanı Erhan Çınar yönetiminde açık oturum düzenlendi .Açık oturuma, Kadınlar danışmanı Kerstin Linsiepe, Kriminal Komiseri bayan Gudrun Karg, Avukat Demet Mutlu Günsel ve Teolof Seyma Horosan konuşmacı olarak katıldı.

Objektif tiyatro sanatçıları Ertuğrul Karakaya ile Cihan Kente kısa bir skeç sundular. Etkinlik Talin Rabia Reiche'nin müzik sunumu ile sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nürnberg?de 'Kadına Şiddet' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement