Nükleer Karşıtları, 'Nükleer Santraller Zirvesi'ni Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Nükleer Karşıtları, 'Nükleer Santraller Zirvesi'ni Protesto Etti

Nükleer Karşıtları, \'Nükleer Santraller Zirvesi\'ni Protesto Etti

Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, ‘İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi’ni protesto etti.

30.05.2014 13:50

Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, 'İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi'ni protesto etti. "Nükleer anlaşmaya hayır de" yazılı pankart açan grup, şarkılar söyleyerek tepkilerini gösterdi.

Nükleer Karşıtı Platform üyesi yaklaşık 20 kişi, Şişli'deki Grand Cevahir Otel'de düzenlenen 'İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi'ni protesto etti. Polis, olası bir taşkınlığı engellemek için otel önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Cevahir Otel önünde toplanan grup, "Nükleer anlaşmaya hayır de" yazılı pankart açarak çeşitli sloganlar attı. Grup, basın açıklamasının ardından şarkılar söyleyerek tepkilerini gösteri.

Grup adına basın açıklaması yapan Sonay Tufan, İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi'nin bilimsel bir zirve olmadığını savunarak, "Düzenlenen İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi, bilimsel bir örtünün altında nükleer rant paylaşımını yaygınlaştırma girişimidir. Birtakım akademisyenlerin bildiriler sunacak olması zirvenin gerçek niteliğini taşımaktadır. Toplantının gerekçeleri bilime aykırı yalan yanlış tezlere dayalıdır. Nükleer santrallerin kömür kullanılacağını azaltıp çevre temizliğini sağlaması insanlık için binlerce yıl problem olacak nükleer atığı gözden kaçıramaz. Türkiye'den nükleer karşıtı hiç kimsenin davet edilmediği bu zirve tarafsız ve bilimsel bir zirve değildir" dedi.

Eylemciler, basın açıklamasının ardından sessizce ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nükleer Karşıtları, 'Nükleer Santraller Zirvesi'ni Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement