Noter Onaylı Torpil İddiası TBMM Gündeminde - Son Dakika
Güncel

Noter Onaylı Torpil İddiası TBMM Gündeminde

Noter Onaylı Torpil İddiası TBMM Gündeminde

Chp Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Türk Eğitim- Sen Balıkesir Şubesi'nin okul müdürü atamalarındaki torpil iddialarını, bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

11.12.2014 15:41

Chp Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Türk Eğitim- Sen Balıkesir Şubesi'nin okul müdürü atamalarındaki torpil iddialarını, bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. İddiaların doğru olup olmadığını ve soruşturma açılıp açılmadığını soran CHP'li Gümüş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın bu durumu açıklayamadığı sürece zan altında olacağını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Yılmaz Kuran'ın mülakata girecek isimlerin torpil yapılarak atanacağı duyumları üzerine zarf içinde 39 kişinin isminin ve hangi okullara atanacaklarının yazılı olduğu belgeyi notere teslim ettiğini ve sonrasında bu 39 kişiden 29'unun müdür olarak atandığını saptadığını belirten CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, "Noter onaylı bu durumun açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Şayet Milli Eğitim Bakanlığı bu durumu açıklayamıyorsa hak yiyor demektir" dedi.

"BAKAN AVCI, ZAN ALTINDA OLACAKTIR"

Son zamanlarda devlet kadrolarına ve yöneticilik görevlerine atamalarda ciddi usulsüzlük yapıldığı ve torpil iddialarının duyulur olduğunu dile getiren Gümüş şöyle dedi:

"Hak yiyene karşı sonuna kadar dururuz. Şayet Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hak yemiyor ve yedirtmiyorsa Balıkesir'deki bu durumu netliğe kavuştursun. Nasıl olur da atamalar yapılmadan atanacak müdürler öncesinden listelerle belirlenebilir? Bu durumu açıklayamadığı sürece Bakan Avcı, zan altında olacaktır."

SORULARINA YANIT İSTEDİ

Gümüş, TBMM'ye sunduğu önergesinde, Bakan Avcı'dan şu sorulara yazılı olarak cevap vermesini istedi:

"Torpil iddiaları doğru mudur? Yapılan müdür atamalarına bir usulsüzlük karışmış mıdır? Milli Eğitim Bakanı olarak Balıkesir'de yapılan müdür atamalarıyla ilgili soruşturma başlattınız mı? Yapılan mülakatların iptali için bir başvuru gelmiş midir? Yapılan mülakatların iptal edilerek tekrarlanması gibi bir düşünceniz var mıdır?"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Noter Onaylı Torpil İddiası TBMM Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement