Nobel Ödülü'nü Sahibine Teslim Edecek - Son Dakika
Güncel

Nobel Ödülü'nü Sahibine Teslim Edecek

Nobel Ödülü\'nü Sahibine Teslim Edecek

James Watson'ın açık artırmaya çıkardığı Nobel Ödülü'nü 4.1 milyon dolara satın alan Rus işadamı, ödülü sahibine teslim edeceğini açıkladı.

10.12.2014 13:48

DNA'nın çift sarmalını ortaya çıkaran çalışmalara verdiği destekle 1962 yılında Nobel Ödülü'ne layık görülen James Watson, bilimsel çalışmalara destek vermek için açık artırmada sattığını ödülünü geri alacak.

İngiltere'nin Arsenal futbol kulubünün sahibi olan Alisher Usmanov, 4.1 milyon dolara satın aldığı ödülü, sahibine teslim edeceğini belirtti. Usmanov, 'Watson kadar başarılı bir bilim insanının ödülünü satmak zorunda kaldığı bir durumun kabul edilemez olduğunu' belirtti.

Watson, 23 ayar altın madalya ve Nobel Ödülü'yle ilgili belgeleri satarak, bilimsel çalışmalara kaynak sağlamak istediğini belirtmişti. Watson,  elde edeceği geliri Chicago, Indiana, Cambridre Üniversiteleri ve Cold Spring Harbor Laboratuvarı'na vereceğini açıklamıştı.

Açık artırmaya çıkan ikinci Nobel Ödülü

James Watson, 2007'de 'bazı ırkların diğerlerinden daha düşük zekaya sahip olduğunu' söyleyerek tepki toplamıştı. Watson ayrıca, Rosalind Franklin'in DNA keşiflerindeki katkısını görmezden gelerek ödül almasına engel teşkil ettiği gerekçesiyle cinsiyet ayrımcılığı suçlamasıyla da karşılaşmıştı.

15 milyarı doları aşan servetiyle İngiltere'de yaşayan en zengin insan olan Usmanov, 'en büyük biyologlardan biri olan Watson'ın ödülüne sahip olması gerektiğini' belirtti.

Watson, hayatta olan Nobel Ödülü sahipleri arasında ödülünü satan ilk isim oldu. Watson ve Maurice Wilkins ile 1953'te DNA yapısını keşfeden Francis Crick'in ailesi, geçtiğimiz yıl ödülünü 2.227 milyon dolara satmıştı.

Kaynak: Al Jaazera

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Nobel Ödülü'nü Sahibine Teslim Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement