Nilüferli Öğrenciler Atık Yağları Biyodizele Kazandırıyor - Son Dakika
Güncel

Nilüferli Öğrenciler Atık Yağları Biyodizele Kazandırıyor

Nilüferli Öğrenciler Atık Yağları Biyodizele Kazandırıyor

Osmangazi Belediyesi ile ortaklaşa uyguladıkları atık yağları geri dönüşüme kazandırma projesi kapsamında Kocaeli'ndeki Biyoner Yağ ve Kimya fabrikasına teknik gezi düzenledi.

17.05.2012 02:19  Güncelleme: 02:16

"Atık Yağları Topluyoruz Temiz Çağa Hazırlanıyoruz" sloganıyla evlerindeki tüm atık olan yağları, pilleri, elektronikleri, kapakları ile okuldaki kağıt ve plastikleri toplayarak Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri'ne teslim eden Nilüferli öğrenciler bu atıkların nasıl geri kazandırıldığını öğrenmek için 2005 yılından bu yana faaliyette olan Biyoner firmasını gezdi.

Atık yağların depolanması ve bertaraf edilmesine dair bilgiler alan öğrenciler 1 ton atık yağın yüzde 75'inin değerlendirildiğini ve tesiste günde 80 ton atık yağın işlendiğini gördü ve sonunda biyodizele dönüşümü öğrendi.

Geziyi düzenleyen 5.sınıflar öğretmeni Hüseyin Yıldırım, "Öğrencilerimiz bu proje kapsamında artık çok bilinçli hareket ediyorlar. Evlerinde ve çevrelerinde örnek oluyorlar. Hem yeşil bir çevre için çalışıyorlar hem de sosyal sorumluluk projesinde rol alıyorlar. Okulumuz idaresi ve Osmangazi Belediyesi de onları destekleyerek teşvik ediyor. Ben çok teşekkür ediyorum. Bu gezimiz bu kapsamda çok faydalı oldu. Çok önemli notlar aldık. Artık ömür boyu unutamayacakları ve anlatacakları çalışmanın içerisinde adeta bir yeşil çevre üyesi olarak çalışacaklar." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nilüferli Öğrenciler Atık Yağları Biyodizele Kazandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement