Nıke'ın En Hafif, En Hızlı Ve En Çevreci Kramponu - Son Dakika
Güncel

Nıke'ın En Hafif, En Hızlı Ve En Çevreci Kramponu

Nıke\'ın En Hafif, En Hızlı Ve En Çevreci Kramponu

Nike ikinci nesil GS kramponlarını tanıttı.

29.11.2012 11:17  Güncelleme: 11:32

Nike Futbol'un bugüne kadar ürettiği en hafif, en hızlı ve en çevreci kramponu GS 2, hem kuru hem de yağmurlu hava koşullarında daha iyi top kontrolü için ACC (Bütün Koşullarda Kontrol) teknolojisi içeriyor.

GS 2, Nike'ın bugüne kadar ürettiği en hafif, en hızlı ve en çevreci krampon olma özelliğini taşıyor. Ayrıca, ACC teknolojisiyle gelen Nike GS 2 kramponları kuru ve yağmurlu havalarda daha iyi top kontrolü sunuyor.

Nike GS 2 kramponları, aralarında Theo Walcott, Eden Hazard, Raheem Sterling, Mario Goetze, Christian Eriksen ve El Shaarawy'nin de bulunduğu Avrupa'nın en iyi oyuncuları tarafından giyilecek. Yeni kramponların siyah ve beyaz renkli üst kısmı, dev harflerle yazılan ve Nike'ın ikonlaşmış bazı ayakkabılarında kullanılan safari baskılı ACC yazısıyla kontrast oluşturuyor.

Nike GS 2 kramponları, sahada patlayıcı hız ve dünyada daha az çevresel etki için yenilenebilen ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üretildi. Kramponları oluşturan her bir parça, ağırlığı ve atık oranını azaltacak şekilde optimize edilerek 160 gramla (9 numara için) Nike'ın bugüne kadarki en hafif kramponu üretildi.

Fikri ve mühendisliği İtalya'da geliştirilen Nike GS 2 kramponlarının üst kısmı ve plaka tasarımı tamamen geri dönüştürülebilen ve yenilenebilen malzemelerden oluşuyor. Biyolojik bir malzeme olan hintyağı bitkisinin tohumundan üretilen tutuş plakası sahada mukavemet ve esneklik sağlıyor. Kramponların içindeki çorap astarı %100 hintyağı tohumlarından, kramponların bağcıkları, astarı ve dili de en az %70 geri dönüştürülmüş malzemeden üretildi. Ayakkabının burun ve kenar kısımları ise en az %15 geri dönüştürülmüş malzeme içeriyor.

Bütün Koşullarda Kontrol (All Condition Control) teknolojisi, topla temasta sürekli aynı hissi sağlamak amacıyla kramponların üst malzemelerinin özel bir işleme tabi tutulmasıyla elde ediliyor.

Türkiye'de 1 Aralık'ta satışa sunulacak olan Nike GS 2 kramponlara Korayspor aracılığıyla sipariş vererek de sahip olabilirsiniz.

Sipariş linki: http://futbol.korayspor.com/tr/urun/579796-101

Yeni Nike GS 2 kramponları aşağıdaki geri dönüştürülmüş, yenilenebilir ve performans malzemelerinden oluşuyor:

Tutuş plakası ve çivi yerleşimi:

Nike GS kramponlarında yer alan tutuş plakası, yüksek performansla birlikte duyarlılık ve çeviklik sağlayan bir yapıya sahip. Taban plakasının %50'si yenilebilir bir malzeme olan Pebax® Renew (%97'si hintyağı tohumlarından elde edilen bir malzeme), diğer %50'si ise yine yenilebilir malzemelerden oluşan TPU kullanılarak üretildi.

Tutuş plakası, plaka performansında optimum esneklik ve çeviklik sağlayan baklava formlu minimalist bir omurga yapısına sahip.

Anatomik olarak yerleştirilen çiviler ise farklı yönlerde hızı maksimize ederek sahada duyarlılık ve kesin hareket kabiliyeti sağlıyor.

Dokunuş ve kontrol:

Solvent içermeyen sentetik bir malzeme olan Kanga-Lite'ten üretilen burun kısmı üstün dokunuş ve kontrol için bölgesel takviyeler içeriyor. Yine sentetik bir malzemeden üretilen üst kısım ayağın orta ve taban bölgesinin daha iyi sabitlenmesine yardımcı oluyor.

Bütün Koşullarda Kontrol (ACC) teknolojisi, Kanga-Lite malzemesinin üretimi sırasında uygulanan özel bir işlemdir. ACC teknolojisi bütün hava koşullarında optimum dokunuş ve his sağlar.

Fazladan ağırlık yapabilecek malzeme ve işlemlerin önüne geçmek amacıyla çorap astarında herhangi bir ek katman kullanılmayarak hafif olması sağlandı.

Denge ve destek:

Anatomik ve asimetrik yapıdaki topuk tabanı ve yuvası denge ve destek için ayağı yerine sabitliyor. İç taban ise hintyağından türetilen Pebax® Renew ile üretildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nıke'ın En Hafif, En Hızlı Ve En Çevreci Kramponu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement