Nijerya Ordusu, Boko Haram'ın Rehin Tuttuğu 247 Kişiyi Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Nijerya Ordusu, Boko Haram'ın Rehin Tuttuğu 247 Kişiyi Kurtardı

Nijerya Ordusu, Boko Haram\'ın Rehin Tuttuğu 247 Kişiyi Kurtardı

Nijerya ordusu, ülkenin kuzeydoğusundaki operasyonlarda, terör örgütü Boko Haram'ın rehin tuttuğu 247 kişinin özel kuvvetler tarafından kurtarıldığını açıkladı.

01.06.2016 23:08  Güncelleme: 00:29

Nijerya ordusu sözcüsü Sani Usman, açıklama yaptı. Açıklamada Nijerya ordusunun, ülkenin kuzeydoğusundaki operasyonlarda, terör örgütü Boko Haram'ın rehin tuttuğu 247 kişinin özel kuvvetler tarafından kurtarıldığı belirtildi.

KURTARILANLARIN 134'Ü ÇOCUK

Usman yaptığı açıklamada, Borno eyaletindeki operasyonlar sırasında kurtarılan rehineler arasında 134 çocuk ve 71 kadının bulunduğunu söyledi.

USMAN: DURUMLARINI BELİRLEMEK AMACIYLA TARAMADAN GEÇİRİLDİLER

Usman, kurtarılan rehinelerin rehabilitasyon için "yerinden edilmiş kişiler kampı"na gönderilmeden, durumlarını belirlemek amacıyla ön araştırma ve taramadan geçirildiğini ifade etti.

77 TERÖRİST TESLİM OLDU

Operasyonlar sırasında, Boko Haram'a mensup 77 teröristin askeri birliklere teslim olduğunun belirtildiği açıklamada, birkaç teröristin de öldürüldüğü kaydedildi.

Ülkenin kuzey bölgelerinde devam eden operasyonlarda, son birkaç hafta içerisinde yüzlerce rehine kurtarılmıştı.

BOKO HARAM, 2000'LERİN BAŞINDAN BERİ FAALİYET GÖSTERİYOR

Terör örgütü Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgütün lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından Boko Haram'ın 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 17 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

TERÖR ÖRGÜTÜ YÜZÜNDEN 2 MİLYON NİJERYALI YERLERİNDEN OLDU

Örgütün eylemleri nedeniyle yaklaşık 2 milyon Nijeryalı, yerlerinden oldu. Nijerya'nın kuzeyinde varlık gösteren örgüt, geçen yıldan beri eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de kaydırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya Ordusu, Boko Haram'ın Rehin Tuttuğu 247 Kişiyi Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement