New York'ta Türk Sergisine Sürpriz Konuk - Son Dakika
Güncel

New York'ta Türk Sergisine Sürpriz Konuk

New York\'ta Türk Sergisine Sürpriz Konuk

Mustafa Tunçalp'in New York'taki Türkevi'nde açılan seramik sergisini, NBA'in başarılı ismi Hidayet Türkoğlu da gezdi.

22.02.2012 10:20  Güncelleme: 10:34

Türkiye'nin en önemli seramik sanatçılarından Mustafa Tunçalp'in, sanat yaşamının 50. yılında New York'taki Türkevi'nde açılan seramik sergisi büyük ilgi gördü. Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü sahibi sanatçının sergisinin sürpriz konuğu, Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA), Orlando Magic takımında oynayan Türk basketbolcu Hidayet Türkoğlu oldu.

Çanakkale Seramik Fabrikasında Sanat Danışmanı olarak çalışmalarını sürdüren Mustafa Tunçalp, New York Başkonsolosluğu'nun ev sahipliği yaptığı sergisinin gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Seramik sanatında 50. yılını kutladığını ve buna ABD'nin New York kentindendi sergisi ile başladığını anlatan Tunçalp, serginin ana temasını kuşların oluşturduğunu belirtti ve "Böyle bir konsept oluşturdum, kuşları soyut olarak çalıştım" dedi.

Tunçalp, eserlerini tasarlarken, Ana doludaki uygarlıklardan, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Antik dönemlerden esinlendiğini, sergide yer alan 40 eseri yaklaşık bir yıl içinde hazırladığını dile getirdi. Eserlerinde geleneksel ve çağdaş öğelerin birlikteliği de öne çıkan Tunçalp'in New York'taki sergisinin sürpriz konuğu ise, Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA), Orlando Magic takımında oynayan Türk basketbolcu Hidayet Türkoğlu oldu.

New York Başkonsolosu Levent Bilgen'in davetlisi olarak sergiye katılan Türkoğlu, kendisi de eski bir basketbolcu olan Bilgen bir araya gelişlerinde sergi olacağını öğrendiğini ve seve seve katılmak istediğini belirtip sergiye geldiğini söyledi. Türkevi'ndeki galeride gerçekleşen sergide, Başkonsolos Levent Bilgen de, "Üstadımız seramik alanında marka bir isim, alanında bir referans. Hidayet ile de tanışıklığımız bir kaç yıl öncesine gidiyor. Aynı yollarda yürümüşüz, ben de eski basketbolcuyum. Öğlen bir aradaydık, aksam da açılışa geldi. Gerçek elciler, gerçek başkonsoloslar kendileri, kendileri ile gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Bugün yapılacak karsılaşmada, NBA liginde oynayan başka bir Türk basketbol oyuncusu olan Mehmet Okur'un takımı Nets'e karşı oynayacak olan Hidayet Türkoğlu, "Güzel maç olacağı kesin, karşı takımda bir Türk arkadaşım olduğu zaman, o maçlar benim için daha keyifli oluyor. Çünkü kendisini görme, az da olsa maçtan önce konuşup dertleşme fırsatımız oluyor. Çok sayıda Türk izleyici de gelecekmiş, bu da beni mutlu etti. İnşallah onlara layık bir performans sergiler, bir şekilde teşekkür etmiş olurum. Beni şu ana kadar destekleyen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Maçı kendi takımının kazanmasını dilediğini belirten Türkoğlu, "Sonuçta bizim işimiz bu, profesyoneliz. Ne kadar Mehmet Okur benim çocukluk arkadaşım da olsa inanıyorum ki o da aynı düşünceler içindedir. Bu bizim işimiz, sahaya çıktığımız zaman işimizi en iyi şekilde yapmak zorundayız. İnşallah kazanan biz oluruz ve eve mutlu bir şekilde döneriz. Mehmetle görüştüm. Bildiğiniz gibi onun belinden hafif bir sakatlığı var, pek rahat hareket edemiyor. Şu an evde dinleniyor. Yarın tekrar bir araya geleceğiz. Diğer arkadaşlarımızla da maçlardan önce telefonla görüşür, imkan bulursak birlikte güzel vakit geçiririz. O yüzden onlarla dialogda olmamız beni mutlu ediyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel New York'ta Türk Sergisine Sürpriz Konuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement