New York Jfk Havalimanı'nın Lokumdan Sonra Mermerleri de Türklerden - Son Dakika
Güncel

New York Jfk Havalimanı'nın Lokumdan Sonra Mermerleri de Türklerden

New York Jfk Havalimanı\'nın Lokumdan Sonra Mermerleri de Türklerden

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın ön ayak olduğu ve Ege Maden İhracatçılar Birliği tarafından New York JFK Havalimanı 1 Terminali'nin zemini için hediye edilen Burdur Bej mermerlerinin döşenme işlemi tamamlandı.

05.10.2013 11:51

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın ön ayak olduğu ve Ege Maden İhracatçılar Birliği tarafından New York JFK Havalimanı 1 Terminali'nin zemini için hediye edilen Burdur Bej mermerlerinin döşenme işlemi tamamlandı. Mermerleri çok beğenen Havalimanı idaresi teşekkür etmek adına JFK 1 Nolu Terminale Türkiye'yi tanıtan Hezarfen Ahmet Çelebi ile Anadolu medeniyetleri ile ilgili mermerden yapılan iki büyük boy rölyef koyma kararı aldı.

Türkiye ile ABD arasında kurulan Yüksek Düzeyli Çalışma Komitesi toplantıları için geçtiğimiz haftalarda ABD'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan döşenmesi için ön ayak olduğu New York JFK Havalimanı'na hediye edilen Burdur Bej mermerlerini inceledi. JFK Havalimanı'nın Terminal 1'in zemini Türkiye tarafından hediye edilen 220 bin dolar değerindeki deforme olmayan Türk mermerleri ile döşenirken diğer terminaller içinde havalimanı yönetimi Türk mermeri siparişi verdiği bildirildi.

LOKUM DA TÜRKLERDEN

Bu arada New York JFK Havalimanı'nda Türk Lokumu ağırlıklı tezgahlarında ayrıca yiyecek içecek hizmeti de veren Türk işletmesi olan Hasan Surözü de mermerlerin döşenme işlemlerini yakından takip ettiklerini belirterek Bakan Çağlayan'a "Bizler terminaldekilerin ağızların Türk Lokumu ile tatlandırırken, şimdi üzerlerinde yürüdükleri mermerlerin de Türkiye'den olması nedeniyle ayrıca gurur duyuyoruz" dedi.

Daha sonra terminali gezen Bakan Çağlayan'a New York Başkonsolosu şu bilgiyi verdi:

"Ege Maden İhracatçılar Birliği ile JFK havalimanı yönetimi arasında Türk mermeri döşenmesi konusunda bir anlaşma yapıldı ve buna göre terminale toplam 6 bin 700 metrekare Burdur Bej mermeri döşendi. 220 bin dolarlık proje bedeli Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından karşılanırken mermerin çok beğenilmesi üzerine havalimanı yönetiminin diğer terminaller için de Türk mermeri siparişi verdiğini öğrendik."

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan mermerlerle ilgili bilgi alırken kendisine Hasan Surözü ve New York Başkonsolosu Levent Bilgen eşlik etti.

Öte yandan Bakan Çağlayan terminale konulacak olan Türkiye'yi tanıtan Hezarfen Ahmet Çelebi ile Anadolu Medeniyetleri rölyeflerinin nerelere konulacağı konusunda bilgi aldı.

FK - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel New York Jfk Havalimanı'nın Lokumdan Sonra Mermerleri de Türklerden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement