Nevşehir Ünivesitesi Dortmund'da Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Nevşehir Ünivesitesi Dortmund'da Tanıtıldı

Nevşehir Ünivesitesi Dortmund\'da Tanıtıldı

Yurtdışı tanıtım atağı başlatan Nevşehir Üniversitesi, Almanya'nın Dortmund kentinde dün düzenlenen bir etkinlikte gurbetçilere tanıtıldı.

15.12.2012 15:00

Yurtdışı tanıtım atağı başlatan Nevşehir Üniversitesi, Almanya'nın Dortmund kentinde dün düzenlenen bir etkinlikte gurbetçilere tanıtıldı.

Almanya'da faaliyet gösteren Kapadokya Kültür Derneği'nin organize ettiği üç günlük tanıtım proğramı çerçevesinde Duisburg, Mülheim, Köln ve Leverkusen kentlerinde Nevşehir Üniversitesi'nin tanıtımı yapıldı.Tanıtımları, Nevşehir Üniversitesi Rektöru Prof.Dr. Filiz Kılıç, heyetiyle birlikte gerçekleştirdi.

Farklı şehirlerde iki gün boyunca tanıtımı yapılan Nevşehir Üniversitesi için son etkinlik, dün akşam Dortmund'da 'Üniversite Tanıtımı ve Nevşehirliler Gecesi' adında düzenlendi. Altin Köşk Düğün Salonu'nda gerçekleşen tanıtım gecesinde, Nevşehir Üniversitesi Rektöru Prof.Dr.Filiz Kılıç, Dekan Prof.Dr.Tahsin Aktaş, Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr. Özden Taşgın, Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümün Uluç, T.C. Essen Başkonsolosluğu'ndan konsolos Mete Zaimoğlu, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, çok sayıda Nevşehirli ve bazı dernek temsilcileri hazır bulundu.

İÇİNİZ RAHAT BİR ŞEKİLDE ÖĞRENCİLERİNİZİ BİZE GÖNDEREBİLİRSİNİZ

Organize ettiği etkinliklerle üniversitenin tanıtımına büyük destek veren Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümün Uluç'a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç, Üniversitemiz adına düzenlenen bu gecede bulunmaktan dolayı çok mutlu oldum. Sizlere, Nevşehir'den ve üniversitemizden kucak dolusu selamlar getirdim dedi.Rektör Kılıç salonda bulunan öğrenci velilerine, Eğer Türkiye'de çocuklarınızı okutmak istiyorsanız, içiniz rahat bir şekilde öğrencilerinizi Nevşehir Üniversitesi'ne, bizlere teslim edebilirsiniz. Yedi ayrı fakültemizle öğrencilerimize, bir anne, bir baba ve bir ağabey titizliği ile eğitim vermeye gayret ediyoruz sözleriyle seslendi. Filiz Kılıç, daha sonra yaptığı sunumla da, davetlilere uzun uzun üniversiteyi anlattı.

GELECEK İÇİN ÇOCUKLARINIZIN EĞİTİMİNE ÖNEM VERİN

Salonda bir konuşma yapan ve Türkiye'de gelişen üniversitelere ve eğitim seviyesine dikkat çeken T.C. Essen Başkonsolosluğu'ndan konsolos Mete Zaimoğlu, Genç ve donanımlı öğretim görevlisi kadrosu, eğitime getirmiş olduğu yeni bakış açısı ve genç nesilleri geleceğe hazırlamaya odaklı yaklaşımı ile önümüzdeki yıllarda Nevşehir Üniversitesi'nin, bir çok alanda adından başarıyla söz ettireceğine gönülden inanıyorum dedi. Mete Zaimoğlu, 'Dördüncü kuşağı ile Almanya'nın bir parçası haline gelen Türk toplumu, gelecek için çocuklarının eğitimine oldukca önem vermelidir' uyarısını yapmayıda ihmal etmedi.

Yaptığı konuşmada Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, Kapadokya Kültür Derneği'nin çalışmalarından övgüyle bahsetti ve tanıtımı yapılan Nevşehir Üniversitesi'nin hızlı gelişiminden çok etkilendiğini söyledi.

Almanya'da öğrenim gören bir grup üniversite öğrencisinin de tanıtıldığı gecenin son bölümünde, Kapadokya Kültür Derneği tarafından Nevşehir Üniversitesi hocalarına ve geceye katkı sunan sponsorlara, Nevşehir Üniversitesi tarafından da bazı protokol üyelerine plaket taktimi yapıldı.Ayrıca tanıtım gecesinde kesilen bir pasta ile Nevşehir Üniversitesi'nin 5. kuruluş yılı kutlandı.

Gecede sanatçı Kazım Kalaycı, Hasan Gül, Ali Alkan, Halil Solak ve Hüseyin Yılmaz gibi isimler müzikleriyle davetlileri eğlendirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir Ünivesitesi Dortmund'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement