Nevşehir Üniversitesi'nin İsminin Değiştirilmesi - Son Dakika
Güncel

Nevşehir Üniversitesi'nin İsminin Değiştirilmesi

Nevşehir Üniversitesi\'nin İsminin Değiştirilmesi

Demokratikleşme Paketi çerçevesinde yer alan isim değişikliğinin TBMM'de kabul edilmesi ile ismi 'Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi' olarak değiştirilen Nevşehir Üniversitesi'nin Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç, "Hükümetimizin takdiridir."

31.10.2013 15:27

Demokratikleşme Paketi çerçevesinde yer alan isim değişikliğinin TBMM'de kabul edilmesi ile ismi 'Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi' olarak değiştirilen Nevşehir Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Hükümetimizin takdiridir. Böyle bir değerin Nevşehir Üniversitesi'ne isim olarak verilmesi de bizim mutlulukla saygıyla karşıladığımız bir durum" dedi.

Nevşehir Üniversitesi'nin adının 'Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi' olarak değiştirilmesini öngören kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, bir açıklama yaparak üniversitelerinin yeni ismini değerlendirdi.

Üniversitelerindeki isim değişikliğini "hükümetin takdiri" olarak yorumlayan Rektör Kılıç, yeni isimleri ile birlikte Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasında yer almak için çaba göstereceklerini kaydetti. Üniversitelerindeki isim değişikliğinin ardından tabela değişikliklerinin kanunun Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yapılacağını ifade eden Kılıç, "Hükümetimizin takdiridir. Hükümetimiz Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi olarak Nevşehir Üniversitesi'nin isminin değiştirilmesini uygun gördü. Sayın vekillerimiz de bu konuda kanun teklifi verdiler. Öncelikle Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşüldü, ardından da genel kurula geldi. 30 Ekim 2013 tarihi itibarıyla da Nevşehir Üniversitesi'nin adı Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirildi. Hacıbektaş Veli, bizim Türk kültüründe çok önemli bir isim. Türk inanç sisteminde çok önemli bir isim ve Nevşehir topraklarında yaşamış. Türbesi burada, mezarı burada. Böyle bir değerin Nevşehir Üniversitesi'ne isim olarak verilmesi de bizim mutlulukla saygıyla karşıladığımız bir durum. İnşallah hayırlara vesile olur diyoruz. Biz bundan sonrasında da tıpkı Nevşehir Üniversitesi olarak yaptığımız gibi var gücümüzle, bütün hocalarımızla, öğrencilerimizle çalışmaya devam edeceğiz. Üniversitemizi belirli bir yere getirme, rekabet edebilir hale getirme, iyi bir eğitim verebilecek hale getirme, hatta en iyisini verme gayreti içerisinde olacağız. Yapacağımız projelerle, yayınlarımızla, yetiştirdiğimiz öğrencilerimizle üniversitemizi herkesin çalışmak istediği, herkesin tercih etmek istediği bir üniversite haline getirme çabalarımız devam edecek. Şimdiye kadar şehrimizden, hayırseverlerimizden ve sivil toplum örgütlerinden bizlere çok destek geldi. Bunun bundan sonrada devam ederek üniversitemizi hak ettiği yere getirme çabası içerisinde olacağız. Ben bize destek olanlara, üniversitemizin bugünlere gelmesinde yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nevşehir Üniversitesi'nin İsminin Değiştirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement