Nevşehir'de Eğitimciler Balon Patlatıp Kalem Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'de Eğitimciler Balon Patlatıp Kalem Bıraktı

Nevşehir\'de Eğitimciler Balon Patlatıp Kalem Bıraktı

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi üyesi eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nda 'haksız olduğunu' öne sürdükleri görevden alma ve atamaları protesto için iş bırakma eylemi yaptı.

24.09.2014 14:40

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi üyesi eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nda 'haksız olduğunu' öne sürdükleri görevden alma ve atamaları protesto için iş bırakma eylemi yaptı.

Hükümet Konağı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde, ellerinde üzerinde 'Yolsuzluk', 'Yoksulluk', 'Yasaklar', 'Adalet' ve 'Kalkınma' yazan balonlarla toplanan eğitimciler, konuşmaların sonunda balonları teker teker patlatarak kalem bıraktı.

İş bırakma eylemine MHP İl Başkanı Göksel Taşçı, MHP'li İl Genel Meclis Üyeleri ve parti yöneticileri, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin ve Türk Ocakları Başkanı Mesut Erdoğan da katıldı. Burada konuşan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki haksızlıklara, hukuk tanımazlığa, adam kayırmalara karşı isyanlarının doruğa çıktığını söyledi.

DEVASA BİR SİYASAL KADROLAŞMA

Nevşehir'deki okullarda da yöneticilerin birer birer tasfiye edildiğini öne süren Uğur şunları söyledi:

"Bilgisi, birikimi, ödülleri ve başarıları ile adından söz ettiren, okulu TEOG'da, üniversite sınavlarında başarılı olan, öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından takdirle karşılanan, canını dişine katarak okulunu zirveye taşıyan okul müdürleri görevlerinden bir bir uzaklaştırılıyor. Başarılı okul müdürleri yerine atanan arka bahçe mahsulü yeni idareciler bu süreçte müdür başyardımcılarını, müdür yardımcılarını kendisi seçecek ve eğitimde devasa bir siyasal kadrolaşmanın önü açılacaktır. Siyasi kadrolaşmanın son aşaması ise sıralarında tek arzusu vatanına milletine hizmet etmek için eğitim görmeyi bekleyen öğrencilerimiz olacaktır. Bu ayrımcılığa dur demek her vatandaşımızın asli görevi olmalıdır." - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir'de Eğitimciler Balon Patlatıp Kalem Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement