Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, Kazı Alanını Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, Kazı Alanını Ziyaret Etti

Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, Kazı Alanını Ziyaret Etti

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Yassıhöyük ve Topakhöyük'teki kazı alanını ziyaret ederek Kazı Başkanı Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr.Süleyman Yücel Şenyurt'dan bilgi aldı.

17.09.2013 10:54

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Yassıhöyük ve Topakhöyük'teki kazı alanını ziyaret ederek Kazı Başkanı Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt'dan bilgi aldı.

Kazı ekibi başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt, geçen 1 Ağustos'ta başlayan bu yılki çalışmalarının Gülşehir'e bağlı Ovaören beldesinde bulunan Yassıhöyük ve Topakhöyük'te Gazi Üniversitesi'nden 20 kişilik teknik ekip ve 30 işçiyle devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. Şenyurt, eylül ayı sonuna kadar sürecek çalışmalarda, toprak altındaki mimarileri ve surları gün ışığına çıkarmaya devam edeceklerini dile getirdi. Prof. Dr. Şenyurt, bu yıl çalışmaların sonunda Ovaören'de antik bir kentin önemli kısmının görüleceğini kaydetti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 2005 yılından beri Yassıhöyük ve Topakhöyük'te sürdürülen çalışmalarından dolayı Kazı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt ve ekibine teşekkür etti. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, Kazı Alanını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement