Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu Sultan 89 Yaşında Vefat Etti - Son Dakika
Güncel

Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu Sultan 89 Yaşında Vefat Etti

Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu Sultan 89 Yaşında Vefat Etti

Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın torunu Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu 89 yaşında hayatını kaybetti.

30.05.2014 18:30  Güncelleme: 19:35

Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın torunu Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu, vefat etti. Merhume Sultan, hayattaki 13 şehzade kızından en yaşlısı ve tek ikinci kuşak padişah torunu idi.

HASTANEDE YATIYORDU

Dolaşım bozukluğu ve damar tıkanıklığı şikayetleriyle bir müddet önce Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırılan 89 yaşındaki Neslişah Sultan, bugün öğleden sonra saat 16.00'da vefat etti.

1925 YILINDA DOĞMUŞTU

İki sene önce vefat eden Fatma Neslişah Sultan'dan ayırdetmek için "Küçük" Neslişah Sultan olarak anılan Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu, Osmanlı hanedan üyelerinin yurt dışına gönderilmesinden 10 ay kadar sonra 25 Aralık 1925 tarihinde Budapeşte'de doğdu.

PAZAR GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Babası, Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın oğullarından Şehzade Mehmed Abdülkadir Efendi idi. Salih ve Ömer adında iki oğlu ile Meziyet Dilara ve Neslişah adında iki torunu bulunan Osmanoğlu, 1 Haziran 2014 Pazar günü Fatih Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazından sonra Karacaahmet Kabristanı'nda annesi Fatma Meziyet Hanımefendi'nin yanına defnedilecek. 

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu Sultan 89 Yaşında Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ADANALI: 301 MADENCININ YANINDA LAFI SÖZÜ OLMAZ BUNUN..ÖLDUYSE ÖLDU NE YAPAK YANI.....OSMANLI TARIH OLSU..ATATURK CUMHURIYETINDE VE TURKIYESINDE YASIYORUZ....ATATURKLE BIRLIKTE COK SUKUR O KÖHNEMIS OSMANLI DA KURTULDU VE EN SEREFIYLE SON BULDU...ELALEM YIKMADI BIZ KENDIMIZ KENARA KOYDUK KAPATTIK OSMANLI DEFTERINI...EN BUYUK TURK ATATURKTUR...GERISI TIRIVIRI 8 14 Yanıtla
  • tayyar: Adam American Horror Story Asylum'da oynayan doktora benziyor 3 6 Yanıtla

Advertisement