Nekse'nin 51. Yılında Motorlarını İsrail Sınırına Sürdüler - Son Dakika
Güncel

Nekse'nin 51. Yılında Motorlarını İsrail Sınırına Sürdüler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Motorlarla Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısına giden Gazzeliler Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı Büyük Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü Yüksek Ulusal Komitesi Hukuk Kurulu Başkanı Abdulati'nin açıklaması Gazze Şeridi'nde bir grup motosikletçi "Nekse"nin (Toprak Kaybetme Günü) 51.

05.06.2018 20:11

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Motorlarla Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısına giden Gazzeliler

Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı

Büyük Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü Yüksek Ulusal Komitesi Hukuk Kurulu Başkanı Abdulati'nin açıklaması Gazze Şeridi'nde bir grup motosikletçi "Nekse"nin (Toprak Kaybetme Günü) 51. yılı dolayısıyla motorlarını İsrail sınırına sürdü.

Motorcular, İsrail'in 1967'de Batı Şeria, Doğu Kudüs, Gazze Şeridi, Sina Yarımadası ve Golan Tepeleri'ni işgal etmesiyle sonuçlanan "6 Gün Savaşı"nın başladığı "Nekse"yi anmak için eylem düzenledi.

Motosikletleriyle Gazze kentinden yola çıkan grup, İsrail'in kontrolündeki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı önünde bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Gazze'deki Büyük Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü Yüksek Ulusal Komitesi Hukuk Kurulu Başkanı Salah Abdulati, Filistin halkına Nekse'nin 51. yılı nedeniyle cuma günü yapılacak olan "Milyonluk Kudüs" gösterisine katılmaları çağrısında bulundu.

Filistin davasının önündeki tüm engeller ve planlar yok olana kadar barışçıl gösterilere devam edeceklerini kaydeden Abdulati, "Büyük Dönüş Yürüyüşü adı verilen barışçıl gösteriler, İsrail işgalini sonlandırmak için uluslararası toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyor." dedi.

Nekse\'nin 51. Yılında Motorlarını İsrail Sınırına Sürdüler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nekse'nin 51. Yılında Motorlarını İsrail Sınırına Sürdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement