Necmettin Erbakan Vakfı İftar Programı - Son Dakika
Güncel

Necmettin Erbakan Vakfı İftar Programı

Necmettin Erbakan Vakfı İftar Programı

Saadet Partisi Baş Danışmanı Erbakan: "Erbakan Vakfı'nın kurulması, isminin yaşatılması, insanlığa tanıtılması, ailevi, nostaljik bir olaydan çok, doğrudan doğruya siyonizmle mücadele demektir"

28.07.2013 23:59

Saadet Partisi Baş Danışmanı Fatih Erbakan, "Erbakan Vakfı'nın kurulması, isminin yaşatılması, insanlığa tanıtılması, ailevi, nostaljik bir olaydan çok, doğrudan doğruya siyonizmle mücadele demektir " dedi.

Necmettin Erbakan Vakfı'nca Miniatürk'te gerçekleştirilen iftar programında konuşan Erbakan, milli görüş lideri Necmettin Erbakan'ın sadece ortaya koyduğu fikirlerden, kurumlardan ve partiden ibaret olmadığını belirterek, kendisinin ismi dahil, cihatla ve İslami mücadeleyle özdeşleştiğini aktardı.

Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan'ın bütün İslam aleminin kurtuluşu için mücadele ettiğini anlatarak, "Erbakan Hocamızın isminin yaşatılması, hayatının ve mücadelesinin yeni nesillere aktarılması, doğrudan doğruya ırkçı emperyalizmle mücadeledir. Erbakan ismi, İslam bilincinin sancağı olmuş bir isimdir. Bu sebeple doğrudan doğruya cihat etmek gibidir" diye konuştu.

Dünya siyonizminin siyasi hayatı boyunca Necmettin Erbakan'la mücadele ettiğini ifade eden Fatih Erbakan, bunun Erbakan isminin İslam alemi üzerindeki etkisinden kaynaklandığını söyledi. Erbakan, bu yolda babasına siyasi yasaklar dahil olmak üzere birçok engel çıkarıldığını ifade ederek, kendisini mahkum ettiklerini anlattı. Necmettin Erbakan'ın isminin hatırlanmaması için verilen mücadelenin devam ettiğini aktaran Fatih Erbakan, şöyle devam etti:

"Erbakan Vakfı'nın kurulması, isminin yaşatılması, insanlığa tanıtılması, ailevi, nostaljik bir olaydan çok, doğrudan doğruya siyonizmle mücadele demektir. Bu sancak, diğer milli görüş kuruluşları gibi, cihat kuruluşlarından biri olacaktır."

Vakfın, tabela vakfı olmayacağını anlatan Erbakan, akademik çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi. Erbakan, vakıf bünyesinde bir Necmettin Erbakan arşivi ve müzesi oluşturacaklarını anlatarak, orta veya uzun vadede Necmettin Erbakan ödüllerinin organize edileceğini aktardı.

Eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, insanların hayata hizmet etmek için geldiklerini anlatarak, bu hizmet süresince başarılı olanların hayatlarından sonra yad edildiklerini kaydetti. İslam medeniyetlerinin vakıf ve gözyaşı medeniyeti olduğunu ifade eden Müftüoğlu, Necmettin Erbakan'ın siyasi mücadelesinde karşılaştığı zorluklardan bahsetti. Gecede Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ahmet Tekdal da bir konuşma yaptı.

İftar programına Necmettin Erbakan'ın kızları Elif ve Zeynep Erbakan da katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Necmettin Erbakan Vakfı İftar Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement