Necdet İpekyüz: "Çocukların Küçücük Yaşta Evlenmesi, Kadınların Katledilmesi Hoş Görülüyorsa Sağlıktan Söz Edemezsiniz" - Son Dakika
Güncel

Necdet İpekyüz: "Çocukların Küçücük Yaşta Evlenmesi, Kadınların Katledilmesi Hoş Görülüyorsa Sağlıktan Söz Edemezsiniz"

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, TBMM Genel Kurulu’nda; “Sağlık Bakanlığı kitap basmış. İlk cümlesi ne biliyor musunuz? ‘Sağlıklı yaşam hakkı, insanlık hakkıdır.’ Peki. İnsan haklarıyla ilgili uzun uzun anlatmaya gerek yok. Çocukların küçücük yaşta evlenmesi hoş görülüyorsa, kadınların katledilmesi hoş görülüyorsa; baskı, zorbalık, işkence bu ülkede ayyuka çıkmışsa; her gün cezaevlerinde ölümler oluyorsa, insanlar diniyle, inançlarıyla, kültürleriyle ilgili ayrımcılıkla karşı karşıya kalıyorsa sağlıktan söz edemezsiniz” dedi.

10.12.2022 16:30  Güncelleme: 16:37

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, TBMM Genel Kurulu'nda; "Sağlık Bakanlığı kitap basmış. İlk cümlesi ne biliyor musunuz? 'Sağlıklı yaşam hakkı, insanlık hakkıdır.' Peki. İnsan haklarıyla ilgili uzun uzun anlatmaya gerek yok. Çocukların küçücük yaşta evlenmesi hoş görülüyorsa, kadınların katledilmesi hoş görülüyorsa; baskı, zorbalık, işkence bu ülkede ayyuka çıkmışsa; her gün cezaevlerinde ölümler oluyorsa, insanlar diniyle, inançlarıyla, kültürleriyle ilgili ayrımcılıkla karşı karşıya kalıyorsa sağlıktan söz edemezsiniz" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, bugün İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülüyor. HDP Grubu adına konuşan Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığı kitap basmış. İlk cümlesi ne biliyor musunuz? 'Sağlıklı yaşam hakkı, insanlık hakkıdır.' Peki. İnsan haklarıyla ilgili uzun uzun anlatmaya gerek yok. Çocukların küçücük yaşta evlenmesi hoş görülüyorsa, kadınların katledilmesi hoş görülüyorsa; baskı, zorbalık, işkence bu ülkede ayyuka çıkmışsa; her gün cezaevlerinde ölümler oluyorsa, insanların diniyle, inançlarıyla, kültürleriyle ilgili ayrımcılıkla karşı karşıya kalıyorsa sağlıktan söz edemezsiniz.

"KIŞ GELMİŞ DOĞALGAZ PARASI ÖDENECEK, ELEKTİK PARASI ÖDENECEK, KÖMÜR ALINACAK, İNSANLAR AÇ OLACAK, SİZ DİYECEKSENİZ Kİ SAĞLIĞIMIZ YERİNDE"

Kış gelmiş doğalgaz parası ödenecek, elektik parası ödenecek, kömür alınacak, insanlar aç olacak, siz diyecekseniz ki sağlığımız yerinde. Türkiye'de sağlıkta dönüşüm, bir çöküşe dönüştü. Neden? Sadece tedavi konuşuluyor. Bir ülkede hastaneye çok başvuruluyorsa, herkes hastaneye gidiyorsa o bakanın istifa etmesi lazım. Normalde insanların hasta olmaması lazım.

"NEREDEYSE SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN BÜTÇESİNİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU TEDAVİ EDİCİ HİZMETLERE GİDİYOR"

Bütçeyi biz diyoruz ki artıralım. İnsanların daha iyi yaşaması için, insanların hastalıktan korunması ve önlenmesi için. Ama yok. Ne oluyor? Burada yapılan işlem, daha çok tedavi hizmetlerine. Hiç koruyucu hizmetlere para aktarılmıyor. Neredeyse Sağlık Bakanlığı'nın bütçesinin büyük çoğunluğu tedavi edici hizmetlere gidiyor.

"ŞİDDETLE İLGİLİ ÇIKARTILAN HİÇBİR YASA ÇÖZÜM OLMADI"

Şiddet. Şiddetle ilgili çıkartılan hiçbir yasa çözüm olmadı. Bir kere bu ülkede şiddet dilini kullanan sorumlular, bakanlar varsa şiddet bitmez. Çeteler artık sokaklara hakim olmuş, çeteler her yerde bir nefret dili kusuyor. ve sağlıkta şiddetin nedeni dönüşümle beraber, yoksulluk, işsizlik, iş bulamama, güvencesizlik ve hastaya müşteri gibi bakılması, bir taraftan da hekim ve sağlık emekçilerinin sürekli aleyhinde konuşmak, onları bir hedefe dönüştürmek."

Necdet İpekyüz: "Çocukların Küçücük Yaşta Evlenmesi, Kadınların Katledilmesi Hoş Görülüyorsa Sağlıktan Söz Edemezsiniz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Necdet İpekyüz: 'Çocukların Küçücük Yaşta Evlenmesi, Kadınların Katledilmesi Hoş Görülüyorsa Sağlıktan Söz Edemezsiniz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement