Nasreddin Hoca'nın Kızına Anıt Mezar Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Nasreddin Hoca'nın Kızına Anıt Mezar Yapılıyor

Nasreddin Hoca\'nın Kızına Anıt Mezar Yapılıyor

Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'nde, halk filozofu ve büyük güldürü ustası Nasreddin Hoca'nın kızı Fatma Hatun için anıt mezar yapılıyor.

22.10.2012 15:50

Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'nde, halk filozofu ve büyük güldürü ustası Nasreddin Hoca'nın kızı Fatma Hatun için anıt mezar yapılıyor.

Alınan bilgilere göre 2003 yılında Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Erol Altınsapan başkanlığındaki arkeolojik kazı ekibi Sivrihisar İlçesi'nde, Fatma Hatun'un mezarını buldu. Mezardan çıkartılan kemikler muhafaza altına alındı. Sivrihisarlı olan AK Parti Eskişehir eski milletvekili olan işadamı Fahri Keskin, Fatma Hatun'un anıt mezarını Sivrihisar İlçesi'ne yaptırmak için girişimde bulundu. Keskin'in girişimleriyle hazırlanan anıt mezar projesi uygulamaya geçirildi.

Sivrihisar İlçesi'ndeki Kurşunlu Mahallesi'nde bulunan Kumyol Mezarlığı'nda yapımı süren Fatma Hatun'un anıt mezarının önümüzdeki ay tamamlanacağı, Akşehir'de bulunan Fatma Hatun'un mezar taşının da Sivrihisar'a getirileceği belirtildi. - Eskişehir/ Sivrihisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nasreddin Hoca'nın Kızına Anıt Mezar Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement