Müyab'tan, Samsun'da 86 Kişi Hakkında Yasal İşlem - Son Dakika
Güncel

Müyab'tan, Samsun'da 86 Kişi Hakkında Yasal İşlem

Müyab\'tan, Samsun\'da 86 Kişi Hakkında Yasal İşlem

Samsun'da Müzik Yapımcıları Birliği (MÜYAB), mağaza, lokanta, kafeterya, dernek ve kulüplerde yaptığı denetimlerde birlik üyesi olmayan ve radyo, teyp, televizyon ve CD üzerinden işyerlerinde müzik yayını yaptığı tespit edilen 86 kişi hakkında...

11.10.2013 17:41

Samsun'da Müzik Yapımcıları Birliği (MÜYAB), mağaza, lokanta, kafeterya, dernek ve kulüplerde yaptığı denetimlerde birlik üyesi olmayan ve radyo, teyp, televizyon ve CD üzerinden işyerlerinde müzik yayını yaptığı tespit edilen 86 kişi hakkında yasal işlem başlattı. Denetime tepki gösteren bir işyeri sahibi Hakan Köseoğlu, "Eşim müzik öğretmeni. Onun sesini CD'ye çekip kendisinden de izin alıp işyerimde çalacağım. Böyle bir saçmalık görmedim" dedi.

Merkezi İstanbul'da olan MÜYAB avukatı, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'nun hak sahiplerinin hakkını arama maddesi uyarınca Cumhuriyet Savcılığı'nın izni doğrultusunda kent merkezindeki mağaza, lokanta, kafeterya, dernek ve külüplerde polisle birlikte müzik denetlemesi yaptı. Yapılan denetimler sırasında iddiaya göre MÜYAB üyesi olmadığı tespit edilen ve telif hakkı ödemeden radyo, CD, teyp ve televizyondan MÜYAB üyesi olan sanatçıların parçalarını çaldığı tespit edilen 86 işyeri sahibi hakkında Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle yasal işlem başlatıldı. Polis söz konusu işyeri sahiplerinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin alınmasının ardından cumhuriyet savcılığının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Öte yandan haklarında soruşturma başlatılan işyeri sahiplerinin MÜYAB'a üye olmaları halinde ise açılan adli soruşturmanın düşürüleceği bildirildi.

Yapılan denetimler sırasında işyerinde telif hakkı ödemeden MÜYAB üyesi sanatçıların eserlerini çaldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan 15 yılllık esnaf 33 yaşındaki Hakan Köseoğlu, "Ben müzik setinden yayın yaptığım için hakkımda işlem başlatıldı ve polise ifade verdim. İşyerimde takı malzemeleri satıyorum. Sonuçta biz işyerimizde çalınan müzikle para kazanan insanlar değiliz. Bu denetimleri gazinolarda ve buna benzer yerlerde yapsınlar. MÜYAB'a üye olmayacağım. Gerekirse işyerimde müzik yapmam ya da eşim müzik öğretmeni onun sesini CD'ye alıp ondan da izin aldıktan sonra işyerimde çalarım" diyerek tepki göterdi.

(FOTKOĞRAFLI) - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müyab'tan, Samsun'da 86 Kişi Hakkında Yasal İşlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement