Mustafa Bozbağ Bilgelik Akademisi'ne Konuk Oldu - Son Dakika
Güncel

Mustafa Bozbağ Bilgelik Akademisi'ne Konuk Oldu

Mustafa Bozbağ Bilgelik Akademisi\'ne Konuk Oldu

Giresun Federasyonu’nun ev sahipliği yaptığı Bilgelik Akademisi kapsamında düzenlenen programa Giresunspor Başkanı Mustafa Bozbağ katıldı.

03.01.2014 16:53

Giresun Federasyonu'nun ev sahipliği yaptığı Bilgelik Akademisi kapsamında düzenlenen programa Giresunspor Başkanı Mustafa Bozbağ katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Giresun'un tek takımı olduğunu ve bu takımın yanında olmaları gerektiğini söyledi. Dernekler ile sürdürülecek irtibatın Giresunspor'u güçlendireceğini belirten Turan, işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Türk futbolunun çok büyük sorunlarla boğuştuğunu söyleyen Giresunspor Başkanı Mustafa Bozbağ, bunun en büyük sebebinin ise kulüplerin önündeki vergi borçları ve yanlış idare şekilleri olduğunu ifade etti. Çözüm olarak kulüp yöneticilerinin kendi dönemlerinden sorumlu tutulmasının fayda sağlayacağını ifade eden Bozbağ, kullanılan yetkilerin, sorumluluk getirdiğini de sözlerine ekledi.

Şike sürecinden de bahseden Giresunspor Başkanı Bozbağ, "Bu süreçte hiç hak etmediğimiz şekilde hırpalandık. Arkadaşlarımız hapis yattı. Bütün bunlar Giresun sevdası için yaşandı. Şike olayı Giresunspor'a çok ciddi bir sekte vurdu. Giresunspor şike sürecine dahil edilmese, daha farklı yerlerde olurdu" şeklinde konuştu. Babasının Giresunspor'un kurucularından olduğunu belirten Bozbağ, "Giresunspor'un tarihinde şikeye tevessül etmek gibi bir temayül yoktur. Çocukluğumdan beri biliyorum ki, Giresunspor hiçbir şaibeye karışmamıştır" dedi.

2 sene önce Giresunspor'un kapanma noktasına geldiğini ve 13 milyon TL borcu olduğunu belirten Bozbağ, 1,5 yıl içinde borcunu azaltan tek kulübün Giresunspor olduğunu söyledi. Şu andaki borç tutarının 8,5 milyon TL olduğunu vurgulayan Bozbağ, "Giresunspor'un ödenmemiş hiçbir vergi ve sigorta borcu yoktur. Giresun'daki sağlayamadığımız tek şey, sportif başarı. Bu da çeşitli imkanlarla bağlantılı. Altyapı ve üstyapı kaynakları bulmak, bu kaynaklarla futbolcu alırken kulübü borçlandırmamak bunda oldukça etkili. Biz takımı ayakta tutmak, daha fazla borçlandırmamak, var olan borçları azaltmak ve başarı kazanmak için ilk günden beri bütün gücümüzü sarf ediyoruz" dedi.

"TARAFTARIMIZ İÇİN GİRESUNSPOR TAKVİMİ HAZIRLADIK"

Giresunspor'un, şehrin önemli bir markası olduğunu belirten Mustafa Bozbağ, "Maçlarda en az on bin kişilik bir taraftar, televizyonları başında ise Giresunlu olan ve olmayan 2 milyon seyirciyi toplayabilen bir takımız. Giresunspor hiç kimseyle kavga etmemiştir. Sadece kendi mücadelesini sürdürmüştür. Eleştirilere darılmayız, bunlar karşısında birlik oluruz. Her şey maddiyat değil, buradaki topluluğu görünce birliğimizin kuvvetleneceğine inancım arttı. Giresunspor'un yaşadıklarını çoğu takım yaşamadı, yaşayanlar ise ayağa bile kalkamadı. Kötü günler geride kaldı. Bundan sonraki her şey birlik ve hoşgörü için olmalı. Geçmişi değil, bundan sonra yapacaklarımızı düşünmeliyiz. Bunun için yapılacak olanlar bugünkü yönetici ekibi aşan boyutlarda. O yüzden taraftarımızın desteğine daha fazla ihtiyacımız var" ifadelerine yer verdi.

Gelir kaynaklarına katkıda bulunabilmek için bir Giresunspor takvimi hazırladıklarını söyleyen Mustafa Bozbağ, "Bugün bir deplasman maçının masrafı en az 15 bin TL. Giresunspor Store çok kısa bir zamanda açılacak. Takvim'de bu gelirlerin arasında bulunacak. Giresun'da takvimimize çok ciddi bir talep oldu. İstanbul'da da bunu bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bozbağ'ın ardından Giresunspor Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Reşat Bahat "Hepimizin ortağı olduğu bir şirketimiz var. Onun adı, Giresunspor" dedi. Giresunspor Başkan Vekili Nahit Yamak ise "Çocuklarımıza Giresunspor sevgisini aşılamalıyız" şeklinde konuştu. 2011'deki şike operasyonunda 8 ay boyunca hapis yatan Giresunspor eski Asbaşkanı Coşkun Çalık'ın söyledikleri konukları gülümsetti. "Giresunspor'da 6 ay yöneticilik yaptım, 8 ay hapis yattım." diyen Çalık, "Ne şikesi, şike yapacak paramız bile yoktu" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mustafa Bozbağ Bilgelik Akademisi'ne Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement