Mustafa Balbay'dan Dürbünlü Savunma - Son Dakika
Güncel

Mustafa Balbay'dan Dürbünlü Savunma

Mustafa Balbay\'dan Dürbünlü Savunma

Ergenekon Davası'nda Balbay, salonda göz teması bile mümkün olmadığından gelen milletvekillerini görmek için dürbün istedi

11.04.2013 09:48  Güncelleme: 17:30

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 67'si tutuklu 275 sanıklı Ergenekon davasına devam ediliyor.

Davanın pazartesi günü görülen 282. celsesinde Silivri Cezaevi önünde olaylar çıkmış, duruşma salonunda CHP'li milletvekillerinin itirazları nedeniyle yoklama yapılamadan duruşmaya ara verilmişti. Verilen aranın ardından mahkeme, salon içi ve dışında yaşananları göz önünde bulundurarak duruşmayı ertelemişti. Bugün görülecek duruşma öncesi Silivri Cezaevi önüne sakinlik hakim. Önceki duruşmaların aksine bu kez cezaevi önünde grupların toplanmadığı gözlendi.

Cumhuriyet savcıları davanın 18 Mart tarihinde görülen duruşmasında esas hakkındaki mütalaalarını mahkemeye sunmuştu. "Ergenekon terör örgütünün varlığının sabit olduğu anlaşılmıştır" ifadelerine yer verilen mütalaada, aralarında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da bulunduğu 64 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

ERGENEKON SANIKLARI MÜTALAANIN REDDİNİ TALEP ETTİ

Ergenekon davasında sanıklar, mütalaanın reddedilerek savcılara iade edilmesini talep etti.

Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında sanıklara, mütalaaya karşı usul hakkında görüşleri soruldu. İlk sözü tutuklu sanık Dursun Çiçek aldı. Çiçek, mahkemenin CMK usullerine aykırı davrandığını ileri sürerek, "Hakkımda örgüt üyeliğinden dava açıldı ancak daha sonra somut delil olmadığı halde örgüt lideri olduğum belirtildi. Bu kapsamda da ek savunma hakkımı kullanmak istiyorum. Deliller ayıklandıktan sonra savunmamızı yapmak istiyoruz." dedi.

Sanık Hikmet Çiçek, mütalaadan sonra mahkemeye 90 bin evrak geldiğini belirtti. Çiçek, "Yeni gelen evraklar içinde benimle ilgili olanlar da var. Bu evraklar hakkında konuşmak istiyorum. Ayrıca mütalaaya kadar yasaklı olan sanıkların da hazır edilmesini istiyorum." dedi.

Mustafa Dönmez'in taleplerini sıraladığı sırada usul dışında konuşmalar yaptığı gerekçesiyle sanık ve avukatlar ile mahkeme başkanı arasında tartışmalar yaşandı. Dönmez, savunma hazırlayabilmek için evrakların yazılı olarak verilmesini istedi. Usule ilişkin talep dışında konuşma yapmaya devam ettiği gerekçesiyle Dönmez'in mikrofonu kapatıldı.

Sanık Mustafa Balbay ise, "Adalet Bakanı 'dünyanın hiçbir yerinde duruşma salonu önünde böyle şey olmaz' demiş. Doğru söylemiş. Salon önünde bariyer olmaz. Salonun içinde de bariyer var. Bu salonda göz teması kurmak dahi mümkün değil. İzleyici sıraları o kadar uzak ki gelen milletvekillerini görmek için dürbün talep ediyorum." dedi. Balbay, mütalaada Danıştay katillerine beraat, gazeteci, milletvekili ve askerlere ise müebbet istendiğini savundu.

Söz alan sanıklar mütalaanın reddedilmesi talebini tekrarladı. Duruşma, sanıkların usule ilişkin talepleriyle devam ediyor.

DANIŞTAY KATİLLERİNE BERAAT

Söz alan tutuklu sanık Mustafa Balbay, "Danıştay katillerine beraat, milletvekillerine müebbet hapis isteniyor" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mustafa Balbay'dan Dürbünlü Savunma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement