MÜSİAD ABD'de Think Tank Kuruluşlarıyla Temasta - Son Dakika
Güncel

MÜSİAD ABD'de Think Tank Kuruluşlarıyla Temasta

MÜSİAD ABD\'de Think Tank Kuruluşlarıyla Temasta

MÜSİAD heyeti, Washington'da bulunan Woodrow Wilson ile temaslarda bulundu.

08.10.2011 14:15

Kurumun AB Çalışmaları Bölüm Başkanı ve ilgili uzmanların katıldığı toplantıda, Türkiye Ekonomisinin başarısı, AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerde değişen dinamikler ve bu ilişkilerde ABD'nin rolü gibi konuların tartışıldı. Ayrıca, kısa dönemde ortak bir panel düzenleme ve Woodrow Wilson bünyesinde bir MÜSİAD Türkiye ortak masası kurma gibi ortak çalışmaların yapılması üzerinde mutabık kalındı.

Öte yandan MÜSİAD, önde gelen siyasi ve politik toplantılarıyla son zamanlarda adından sıkça bahsettiren SETA'da da bir panel gerçekleştirdi. SETA Washington Direktörü Erol Cebeci'nin moderatörlüğünde MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Murat Kalsın ve ABD-Türkiye İş Konseyi Başkanı Charles Johnston konuşmacı olarak bulundular.

Türkiye ve ABD arasındaki karşılıklı ticari ilişkilerinin üçüncü ülkelerde nasıl geliştirilebileceğinin tartışıldığı toplantıda konuşan Kalsın, Türkiye ile ABD'nin yıllardır stratejik işbirlikleri yapmalarına rağmen ikili ticaret anlamında yeterli düzeye ulaşamadıklarını, bununla birlikte, 3. ülkelerde yapılacak işbirliklerinin iki ülke arasındaki ticari bağları güçlendirmek için iyi bir alternatif olduğunu belirtti. Türkiye'nin bölgesinde yumuşak bir güç olarak algılandığını söyleyen Kalsın, bu bağlamda, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin iki ülke için bir kazan-kazan durumu yaratabileceğini dile getirdi.

Johnston ise, Türkiye ile ABD arasında geliştirilen diyalogun yanı sıra, artık ticaret alanına da yoğunlaşmak gerektiğini söyledi. Amerika'nın, Türkiye'nin ne denli farklı bir ülke olduğunun kıymetini henüz tam olarak bilmediğini belirten Johnston, Arap Baharı yaşayan ülkelerde yapılacak bir işbirliğinde, bölgede var olan Türk şirketleri aracılığıyla Amerikan şirketlerinin bölgeye daha az riskli gireceğinin altını çizdi.

MÜSİAD, ziyaretleri kapsamında, diğer bazı önemli think tank kuruluşlarıyla da görüşmeler yaptı. Bu bağlamda, Atlantic Council Başkanı TC Eski Büyükelçisi Ross Wilson ile oldukça yararlı bir görüşme gerçekleştirildi. İki kurum, Kasım ayında MÜSİAD'da bir dizi görüşme yaparak 2012 yılında yapılacak olan Karadeniz İş Liderleri Çalıştayı'nda ortak neler yapılabileceğini görüşecek. MÜSİAD heyeti ayrıca, Center for American Progress kuruluşunu da ziyaret ederek temaslarda bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MÜSİAD ABD'de Think Tank Kuruluşlarıyla Temasta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement