Musa Anter Basın Şehitleri Ödül Töreni IŞİD Nedeniyle İptal Edildi - Son Dakika
Güncel

Musa Anter Basın Şehitleri Ödül Töreni IŞİD Nedeniyle İptal Edildi

Musa Anter Basın Şehitleri Ödül Töreni IŞİD Nedeniyle İptal Edildi

Özgür Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl 22'nci düzenlenen Musa Anter Basın Şehitleri Ödülleri için düzenlenecek tören İŞİD nedeniyle iptal edildi.

21.09.2014 18:00

Özgür Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl 22'nci düzenlenen Musa Anter Basın Şehitleri Ödülleri, IŞİD'in Rojava'ya yönelik saldırıları nedeniyle, mevcut durumda gazetecilik yapmanın Musa Anter ve tüm basın şehitlerinin anısını yaşatacağından dolayı iptal edildi.

IŞİD çetelerinin Rojava'nın Kobanê kantonuna yönelik günlerdir devam eden saldırıları nedeniyle Özgür Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl 22'nci düzenlenen Musa Anter Basın Şehitleri Ödülleri iptal edildi. Törenin iptal edilmesi kararına ilişkin Cemiyet tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İŞİD'in Rojava'ya yönelik saldırıları nedeniyle bölgemizde önemli bir duyarlılık oluşmuştur. Birçok kentte binlerce insan bu kan emici çetelere karşı Rojava sınırına akıyor. Böyle bir dönemde Özgür Basın emekçileri olarak, bu insanlık dışı çetelerin saldırıları karşısında savaş bölgesinde gazetecilik yapmanın Apê Musa ve tüm basın şehitlerinin anısını yaşatacağından dolayı anma ve ödül törenimiz iptal edilmiştir. Biz Deniz Fırat arkadaşımızın kalemini yerde bırakmamak için halkı ve kamuoyunun savaş bölgesinden haberlerimizle bilgilendirmenin en anlamlı görev olduğu inancındayız. Ödül alan tüm gazeteci arkadaşlarımızın bu durumu mazur görmelerini diliyor ve onlara en kısa zamanda bilgilendireceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Musa Anter Basın Şehitleri Ödül Töreni IŞİD Nedeniyle İptal Edildi - Son Dakika


Advertisement