Muş'ta çocuklarını terör örgütünden kurtarmak için eylem yapan aile sayısı 44'e yükseldi - Son Dakika
Güncel

Muş'ta çocuklarını terör örgütünden kurtarmak için eylem yapan aile sayısı 44'e yükseldi

Muş\'ta çocuklarını terör örgütünden kurtarmak için eylem yapan aile sayısı 44\'e yükseldi

Muş'ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak partinin il başkanlığı önünde eylem yapan 43 aileye, bir aile daha katıldı.

28.12.2022 16:08  Güncelleme: 19:12

Muş'ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak partinin il başkanlığı önünde eylem yapan 43 aileye, bir aile daha katıldı.

Çocuklarına kavuşma ümidiyle Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veren Muşlu aileler, her hafta çarşamba günü yaptıkları eylemi devam ettirdi.

Bulanık ilçesinden 2021 yılında Fransa'ya giden ve orada 21 Nisan 2022 yılında kaybolan 18 yaşındaki Adem Dilek için eyleme yeni katılan baba Yılmaz Dilek, her hafta HDP il binası önünde bir araya gelen ailelere destek vermeye başladı.

Sayıları 44'e yükselen aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı.

Çocuklarının fotoğraflarını ellerinden bırakmayan anne ve babalar, HDP'ye tepki gösterdi, çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

Eyleme yeni katılan Yılmaz Dilek, gazetecilere, oğlu Adem'i Fransa'dan kandırıp götürdüklerini söyledi.

"Onların çocukları keyifle yaşıyor. Bizim çocuklarımız dağda paramparça olup bize geliyor." diyen Dilek, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızı HDP götürüyor. Cumhurbaşkanımız HDP'yi biran önce kapatmalıdır. Eşim oğlumun derdinden kafayı yemiş. Evde gezip dolaşamıyor. HDP gerçekten düşmandır, dost değildir. Kürtleri de kandırıyor bizleri de de kandırıyor. Kürt'ün dostu ve yöneticisi değildir. HDP utanmıyor çoluk çocuğumuzu dağa gönderiyor. Devletimiz bunun üzerinde durmalıdır. Benim çocuğum paramparça olup cenazesi gelecek. Oğlum gelip de devlete teslim olsa yeri yurdu belli olacak. 6-7 aydır çocuğumuzdan haber alamıyoruz. Çocuğumuzu ölüme götürmüşler. Fransa'da kendileri keyif içinde yaşıyorlar. Çocuğumuzu götürüp öldüren adam düşmanımızdır, dostumuz değildir. HDP memleketimizi dağıttı. HDP, PKK'nın dostudur. Oğlum Adem gel devlete sığın. Devlet olmazsa zaten bizlerde olamayız. HDP bizi kandırıyor evimizi yıktı. Allah onların belasını versin bizleri mahvettiler. Gel devletin polisine askerine teslim ol. Devletimiz sırtımızdadır."

Anne Ayten Koçhan da yaklaşık 2 yıldır eylem yaptıklarını belirtti.

Eylemde kararlı oluklarını ifade eden Koçhan, şunları kaydetti:

"HDP ne ise PKK'da aynısıdır. Bizler evlatlarımızı PKK ve HDP'den istiyoruz. Ben Cumhurbaşkanıma sesleniyorum. HDP'yi kapatsın. Yeter analar banalar ağladı. Bizler evlatlarımızı istiyoruz. Tek bir çocuk dağda kalana kadar biz eylemimize devam edeceğiz. Beni duyuyorsan görüyorsan dön gel. Yolunuz yol değil. Bugün de yeni bir aile daha katıldı. Bundan sonra da katılmaya devam edecekler. Gelin devletimize teslim olun. HDP'lilerin çocukları en iyi okullarda okuyor, bizimkiler de dağın başında. Bizler çocuklarımızı HDP'den istiyoruz."

Anne Naciye Sönmez Yıldız da "Yeter artık bu çocuklar bu askerler öldürüldüler. PKK ve HDP kimdir onların peşine vermişler gitmişler. Seni küçük yaşta kandırdılar, geri dön oğlum. Ben seni canının sağ bir şekilde istiyorum, senin cenazeni istemiyorum. Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya buradan sesleniyorum. Bu HDP'yi kapatsınlar. Yeter bu ülkeye eziyet verdikleri. Bizler HDP ve PKK'yı istemiyoruz. Partilerini kapatsınlar. Herkes rahat uyusun." dedi.

Eyleme destek veren Vatan Partisi Van İl Başkanı Akile Çevik, Diyarbakır anneleri ile başlayan evlat mücadelesinin Van'da, Muş'ta, Hakkari'de ve Almanya'da yayılmaya başladığını söyledi.

Vatan Partisi olarak her zaman annelerin yanında olduklarını ifade eden Çevik, şöyle konuştu:

"Aslında anneler HDP'yi kapattılar. Sıra tamamen anayasa mahkemesi kararı ile kapatılmaya geldi. Mahkemeleri Ocak ayı içerisinde başlayacak. Kökten çözüm istiyorsak terör bitsin istiyorsak HDP'yi kapatmak zorundayız. Vatan Partisi bunu kendisine en önemli görevler birisi olarak almıştır. Kapatmak üzere elimizden geleni yapacağız. Annelerin yanındayız. Son evladımız dağdan gelene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadelenin sonuna kadar devam etmesi için her yerde her zaman karşılarında Vatan Partisi'ni bulacaklar."

Vatan Partisi Muş İl Başkanı Hakan Süzgeç de "Bugün mağdur olan annelerimizin yanında olmak ve her türlü desteği vermek için buradayız. Buradaki annelerimizin gözlerinin yaşlı kalmasını istemiyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'ta çocuklarını terör örgütünden kurtarmak için eylem yapan aile sayısı 44'e yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement