Muş'ta 250 Öğrenci Fidan Dikti - Son Dakika
Güncel

Muş'ta 250 Öğrenci Fidan Dikti

Muş\'ta 250 Öğrenci Fidan Dikti

Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresince hazırlanan, DAKA'nın da desteklediği projeyle kentin yeşillendirilmesi çalışmaları başlatıldı.

12.04.2014 12:25  Güncelleme: 12:24

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi'nce hazırlanan, DAKA'nın da desteklediği projeyle kentin yeşillendirilmesi çalışmaları başlatıldı.

Kent merkezindeki Taşo mezarlığının bulunduğu bölgede başlatılan ağaçlandırma çalışması kapsamında 250 öğrenci fidan dikerek, projenin startını verdi.

Fidan dikimi etkinliğine katılan Vali Vedat Büyükersoy yaptığı açıklamada, ağaç dikmenin önemine değinerek, "Eğer biz insanımızın kalbine ağaç sevgisini yerleştiremezsek etrafımızdaki ağaçları korumak mümkün olamaz" dedi.

Dünyanın en hayırlı, en düşük maliyetli hizmetlerinden birini gerçekleştirdikleri için mutluluk duyduklarını kaydeden Vali Büyükersoy, "Bugüne kadar yaklaşık 500 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. Sezon sonuna kadar bunu 1 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Muş'un çıkmaz dağları, tepeleri ve bayırları yeşillenecek" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise proje kapsamında güneş ve rüzgar enerjisi üretiminin hedeflendiğini aktardı.

Bölgede rüzgar tribünü kurmayı planladıklarını kaydeden Tatlı, "Bununla birlikte burada yaklaşık 4 bin tane ağaç dikimini hedefliyoruz. Bu ağaçların rüzgar tribünüleriyle elde ettiğimiz enerjiyle sulanması halinde burası güzel bir yeşil alan olacak" dedi. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'ta 250 Öğrenci Fidan Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement