Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mursi'nin Yargılanması

Mursi\'nin Yargılanması

Mursi'nin oğlu Usame ve bazı sanıkların ailelerinin duruşmaya katılmasına izin verilmedi.

08.01.2014 11:15

Mısır'da askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Usame ve bazı sanıkların ailelerinin duruşmaya katılmasına izin verilmediği bildirildi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Usame Mursi, "Duruşmaya katılmama izin verilmemesi, darbecilerin intikam duygusuyla yaptığı baskıcı uygulamaların bir parçasıdır. Bunu yaparak babamın direnişini kırmayı hedefliyorlar ancak başaramayacaklar" dedi.

Mursi ile birlikte yargılanan diğer sanıkların ailelerinin de duruşmaya katılmasına izin verilmediği belirtildi.

Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'nin eşi Sena Abdulcevad, AA muhabirine "Bize giriş için izin verilmedi. Akademinin odalarında bir oraya, bir buraya gönderildik bizi oyaladılar" diye konuştu.

Öte yandan "savunma heyeti" Başkanı Muhammed Selim el-Avva ve heyet sözcüsü Muhammed ed-Dimati'nin duruşma salonuna girdiği görüldü.

Usame Mursi, babasının "göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla yargılanacağı davanın 2. duruşması öncesinde, "Bugün onu görmek ve sağlığından emin olmak üzere duruşmaya katılacağım. Bu mahkeme batıldır, hiçbir şekilde ne mahkemeyi ne de yargılamayı tanımıyorum" demişti.

Mursi ve aralarında İhvan ve HAP yöneticilerinin bulunduğu 14 sanık, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak adlandırılan "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla hakkında açılan davada ilk kez 4 Kasım'da hakim karşısına çıkmış, duruşma bugüne ertelenmişti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement