Murat Germen, Başarısının Sırlarını, Sanatseverlerle Paylaştı - Son Dakika
Güncel

Murat Germen, Başarısının Sırlarını, Sanatseverlerle Paylaştı

Murat Germen, Başarısının Sırlarını, Sanatseverlerle Paylaştı

İFOD (İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği), Büyük Efes Sanat ve Swissotel işbirliğiyle, Swiss Otel'de, gösteri ve söyleşi gerçekleştiren Murat Germen, İzmirli sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

20.04.2015 12:15

ARKAS SANAT önderliğinde, İFOD'un desteğiyle ' İzmir: Yarına Bir Miras' projesi kapsamında İzmir'i fotoğraflayan Germen, farklı bakış açısı ve yorumuyla dikkat çekiyor. Kurgusal çalışmalarının yanısıra belgesel üretimlere de yönelmesini ' gerçekler o kadar tuhaf olmaya başladı ki, üzerine kurgu yapmaya artık gerek yok!' diyerek açıklıyor.
İlk eserlerini dijital ortamda hazırlarken, yazılımın ortaya çıkardığı bir hatayı çok sevdiğini ve bu kusuru sanat eseri olarak yorumladığını söyleyen Germen, çıplak gözün gördüğünün ötesine geçmek niyetiyle üretim yaptığını vurguladı.
Yaratıcılıkta, sanatsal ifadede, 'rastlantı' ya çok inandığını belirten Germen, farklı dünya şehirlerinden oluşan muta-morfoz fotoğraf serisine İzmir'i de ekleyeceğini dile getirdi.

'Cevap gökdelen ise, soruyu tekrarlayabilir misiniz?' adlı çalışmasıyla, kimsenin kimseden haberinin olmadığı gökdelenlere tepkisini dile getiren Germen, tüm izleyicilerden, nükleer, kentsel dönüşüm, insan hakları ihlalleri gibi doğru bulmadıkları uygulamaları fotoğraflayarak paylaşmalarını ve böylece tepki göstermelerini istedi. Sanatçı, mobil cihazları ve belgelemeyi bir çeşit silah olarak görüyorum.' dedi.

Son sergisinin adını '%5' olarak belirleyen Germen, bu çalışmayla dünyadaki su sorununa dikkat çekti. HES'lerin, dünya üzerinde üretilen enerjinin sadece yüzde beşini karşıladığına vurgu yapan sanatçı, bu barajların yapıldığı bölgelerde iklimin ve bitki örtüsünün değiştiğini, bu projeyle tepkisini ortaya koyduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Murat Germen, Başarısının Sırlarını, Sanatseverlerle Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement