Mumcu Ailesinde 'Kitap' Çatlağı - Son Dakika
Güncel

Mumcu Ailesinde 'Kitap' Çatlağı

Mumcu Ailesinde \'Kitap\' Çatlağı

Uğur Mumcu'nun ağabeyi Avukat Ceyhan Mumcu, Mumcu suikastı ve sonrasında gelişen olaylarla ilgili kitap yazarak, kendisi ve bir takım kişiler hakkında eleştirilerde bulunan eşi Güldal Mumcu'nun avukatlığından çekildi.

03.12.2012 18:56

Uğur Mumcu'nun ağabeyi Avukat Ceyhan Mumcu, Mumcu suikastı ve sonrasında gelişen olaylarla ilgili kitap yazarak, kendisi ve bir takım kişiler hakkında eleştirilerde bulunan eşi Güldal Mumcu'nun avukatlığından çekildi.

Mumcu ailesinde kitap çatlağı yaşanıyor. Uğur Mumcu suikastı ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgi "İçimden Geçen Zaman" adlı kitap yazan Güldal Mumcu ile avukatı olan eşi Ceyhan Mumcu arasında çatlak yaşandı. Avukat Ceyhan Mumcu, Mumcu suikastı ve sonrasında yanan olaylar hakkında kitap yazarak kendinin ve birtakım kişiler hakkında eleştirilerde bulunan eşi Güldal Mumcu'nun avukatlığından çekildiğini açıkladı.

Eşi Güldal Mumcu'nun, Uğur Mumcu suikastı ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili yazılan kitabı okuduğunu bildiren Avukat Ceyhan Mumcu, bu kitapta, yanlış anlama ve değerlendirmelere neden olacak kimi açıklamalarını yanıtlama ve düzeltme zorunluluğunda kaldığını bildirdi.

Kitapta yazılanlardan büyük bir sıkıntı ve üzüntü duyduğunu dile getiren Ceyhan Mumcu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sayın Mumcu'nun da açıkladığı gibi, Uğur Mumcu yakınlığı birlikteliği zorlamaktadır.

Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu ile eşi Güldal Mumcu'nun kamuoyu önünde tartışmaları, her şeyden önce kardeşim Uğur Mumcu'nun kemiklerini sızlatacağı gibi, O'nun dostlarının da içine sindiremeyeceği bir gelişmedir. Bizim kenetlenmemiz gerekirken, benimle birlikte Uğur Mumcu'nun kimi gerçek dostlarının eleştirilmelerini de şu aşamada doğru bulmuyorum" dedi.

ilk kez kitap yazan Güldal Mumcu'nun, yazdığı ilk kitap konusunu Uğur Mumcu suikastı sonrasına ayırmasından da müteşekkir kaldığını belirten Ceyhan Mumcu, bu kitap sayesinde Uğur Mumcu suikastının yeniden kamuoyunun gündemine getirilmesi ve cinayetin bir kez daha sorgulanmasına neden olacağı için yararlı bir yayın olduğunu düşündüğünü söyledi.

Türkiye'deki faili meçhul cinayetler konusunda dünya görüşü ne olursa olsun, bütün medya mensupları ve Türk Milleti'nin, Uğur Mumcu suikastından itibaren tüm yaşananları merak edip öğrendiğini "katili bulunsun, sebebi anlaşılsın" yolunda yoğun demokratik ve insani bir talebi gündemden düşürmediğini ifade eden Ceyhan Mumcu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Güldal Mumcu'nun kitapta anlattıklarının çoğu kamuoyunca da bilinmektedir. Uğur Mumcu dostlarının ve okuyucularının şimdi merak ettikleri husus, Sayın Güldal Mumcu'nun milletvekili ve TBMM Meclis Başkanı olmasından sonra, eskiden olduğu gibi kimlerle ne konuştuğu, bu cinayetin çözümlenmesi konusunda herhangi bir çaba gösterip göstermediğidir. Asıl okuyucuların beklediği kitap, bundan sonraki yaşananlardır. Ben, Sayın Güldal Mumcu'nun iki dönem Meclis'te ve Cumhuriyet Halk Partisi içinde yaşananları da bilmek ve öğrenmek hakkımız adına çok yakın tarihte yeni bir kitapla açıklayacağını umuyor ve bekliyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mumcu Ailesinde 'Kitap' Çatlağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement