Müjde'ye Devlet Eli Uzandı - Son Dakika
Güncel

Müjde'ye Devlet Eli Uzandı

Müjde\'ye Devlet Eli Uzandı

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde koca şiddetinden kurtulmak için intihara teşebbüs edince, beynine yeterli miktarda oksijen gitmediği için felç geçiren 29 yaşındaki Müjde Aktaş Kara'ya Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü sahip çıktı.

09.04.2015 11:40

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde koca şiddetinden kurtulmak için intihara teşebbüs edince, beynine yeterli miktarda oksijen gitmediği için felç geçiren 29 yaşındaki Müjde Aktaş Kara'ya Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü sahip çıktı. Müjde Aktaş Kara'yı tedavi gördüğü Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde ziyaret eden ASP İl Müdürü İsmail Kılıç, Müjde'nin tam teşekküllü hizmet veren üniversite hastanesine gönderilerek tedavi ettireleceğini söyledi.

Doğubayazıt İlçesi'nden Müjde Aktaş, 7 yıl önce 31 yaşındaki Ahmet Kara ile evlenerek Muş'un Malazgirt İlçesi'ne gelin gitti. Müjde Aktaş Kara, evlendikten bir süre sonra çocukları olmayınca, iddiaya göre eşinden şiddet görmeye başladı. Koca dayağına dayanamayan Müjde Aktaş Kara, evlendikten 2 yıl sonra tavana bağladığı iple hayatına son vermek istedi. Ancak eşinin ailesi tarafından son anda kurtarılan genç kadın, intihar girişiminden sonra beynine yeterli oksijen gitmediği için yatalak kaldı. Yaşanan bu üzücü olayın ardından eşi Ahmet Kara, Müjde'yi baba evine getirip bıraktı. Sonra açtığı boşanma davası devam eden Ahmet Kara, iddiaya göre başka bir kadınla dini nikahla evlilik yaptı ve bir çocuğu oldu.

Yatağa bağımlı halde olan ve konuşamayan Müjde Aktaş Kara'ya felçli babası 70 yaşındaki Selçuk Aktaş ve annesi 60 yaşındaki Asiye Aktaş bakmaya başladı. Evde bakım parası ve engelli maaşıyla hayatlarını sürdürdüklerini söyleyen anne Asiye Aktaş, "Kızımın çocuğu olmayınca eşi dövmeye başladı. Her dakika kızıma şiddet uyguluyordu. Müjde, sevdiği adamdan dayak yemeye dayanamadı ve intihara kalkışınca bu hale geldi. Kızım 5 yıldır konuşamıyor ve yürüyemiyor. Rahatsızlığı nedeniyle hastaneye yatırdık. Umarım Allah onu bize bağışlar" dedi.

Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Hastanesi'nde tedavi görmekte olan Müjde Aktaş Kara'yı, Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç ziyaret etti. Devlet Hastanesi Başhekimi Ümit Ece'den genç kadının sağlık durumu hakkında bilgi alan ASP İl Müdürü İsmail Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın vatandaşların her zaman yanında olduğunu belirtti. Kılıç, "Müjde'nin tetkik ve tedavisinin daha iyi koşullarda yapılması için tam teşekküllü hizmet veren üniversite araştırma hastanelerine sevkini yapacağız. Müjde'nin, devam eden bir enfeksiyon durumu var. Bu durumun ortadan kalkmasının ardından sevk işlemi sağlanacak. Devletimiz, her türlü imkanları ile genç kadının yanında olacak. Ayrıca engelli olan babası Selçuk Aktaş da tedavi olacak" diye konuştu. - Ağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müjde'ye Devlet Eli Uzandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement