"Muhteşem Türkiye 2023'te" - Son Dakika
Güncel

"Muhteşem Türkiye 2023'te"

"Muhteşem Türkiye 2023\'te"

Çanakkale'nin Biga İlçesi'ndeki fuar açılışı ve vergi ödül törenine katılmak üzere kente gelen Bakan Nihat Ergün, Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile Ticaret ve Sanayi Festivali'nin açılışını yaptı.

16.09.2011 20:40

Çanakkale'nin Biga İlçesi'ndeki fuar açılışı ve vergi ödül törenine katılmak üzere kente gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Biga Belediyesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ticaret Borsası ve Biga Ziraat Odası tarafından düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile Ticaret ve Sanayi Festivali'nin açılışını yaptı.

Biga'da Kapalı Pazar Yeri'nde 130 firmanın katılımı ve 850 standın kurulumu ile düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile Ticaret ve Sanayi Festivali üç gün sürecek. Törene, Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Biga Kaymakamı Fatih Genel, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ile Ali Sarıabaş, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Biga Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özkan ile çok sayıda davetli katıldı. Türkiye'nin son 9 yılda bir çok ekonomik ve sosyal sorununu çözüme kavuşturduğunu ve hızlı bir yükseliş dönemine girdiğini söyleyen Bakan Ergün, Türkiye'nin adeta mazisini, gücünü, kapasitesini yeniden hatırladığını ve gelecek için çok önemli hedefler belirlemeye başladığını söyledi. Bakan Ergün, "2023 Türkiye'si dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olmayı başarmış muhteşem bir ülke olacaktır" dedi.

Toplumda sanayiye önem verildiğinde tarımın ve hayvancılığın ihmal edildiği şeklinde yaygın ama yanlış bulunduğunu belirten Bakan Ergün, "Kesinlikle böyle bir şey olamaz. Aksine biz bu alanların birbirine ne kadar destek olan alanlar olduğunu düşünüyor ve bunlara göre politikalar oluşturuyoruz. Bugün bir çok tarım ürünü aynı zamanda gıda sanayiinin ham maddesini oluşturmaktadır. Türkiye'nin zenginlik üretmek için başvurması gereken en doğru adres sanayileşmektir. Her işin sanayisini kurabilmektir. Sanayi nasıl bir üretim şekliyse tarım ve hayvancılıkta aynı şekilde başka bir üretim biçimidir. Yeterki biz de doğru yatırım ve doğru üretim yapalım. Hem iç pazar için, hem de dış pazarlar için kaliteli ve ileri teknolojili, yüksek katma değerli ürünler üretelim. Babadan kalma usullerle ne tarım yaparak, ne de sanayi ile ilerleyebiliriz. Yenilikleri mutlaka kullanmalıyız. Ben düzenlenen bu fuarda tarım ve hayvancılık ile ticaret ve sanayi alanlarının bir arada ele alınmasını isabetli bulduğumu ifade etmek istiyorum" diye konuştu. Konuşmanın ardından Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Yaşar, Bakan Ergün'e, Biga'da üretilen ve yağlı güreşlerde pehlivanların giyindiği kıspet hediye etti.

Bakan Nihat Ergün, daha sonra 2008, 2009 ve 2010 yılı kurumlar ve gelir vergisi ile ihracat şampiyonlarına plaketlerini verdi. Kurulan standları tek tek gezip ürünlerle ilgili bilgiler alan Bakan Ergün, fuar açılışının ardından Biga ilçesinde kurulu bulunan Doğtaş Mobilya Fabrikasını gezdi. Doğanlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan'dan hakkında bilgi aldı.

Bakan Ergün Biga programının ardından helikopter ile Çanakkale'ye buradan özel uçakla Kocaeli'ye gidecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Muhteşem Türkiye 2023'te' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement