Muğla Kaynak Yaparken Hediyelik Eşya Mağazasını Yaktılar - Son Dakika
Güncel

Muğla Kaynak Yaparken Hediyelik Eşya Mağazasını Yaktılar

Kaynak yaparken hediyelik eşya mağazasını yaktılarMuğla'nın Bodrum ilçesindeki bir hediyelik eşya mağazası, kaynak makinesinden çıkan kıvılcım nedeniyle yandı.

02.05.2018 17:32

Kaynak yaparken hediyelik eşya mağazasını yaktılar

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir hediyelik eşya mağazası, kaynak makinesinden çıkan kıvılcım nedeniyle yandı. Meşrubat almak için gittiği 50 metre ilerideki marketten döndüğünde iş yerinin yandığını gören mağaza sahibi, sinir krizi geçirdi.

Bodrum'un Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki 38 yaşındaki Tuncer Özen ve 42 yaşındaki ağabeyi Caner Özen'in sahibi olduğu hediyelik eşya mağazasının çatısına bugün saat 13.30 sıralarında güneş enerjisi takılması için çalışma başlatıldı. Çalışma sırasında, kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcımlar, 200 metrekaresi kapalı toplam 2 bin metrakerelik alana sahip hediyelik eşya mağazasındaki yanıcı maddeleri bir anda tutuşturdu. Alevler kısa sürede, bungalovların da bulunduğu mağazayı sardı. Rüzgarın da etkisiyle alevler daha da büyürken, yangının neden olduğu duman, mahalleye 14 kilometre mesafedeki Bodrum ilçe merkezinden de görüldü. Mağaza çalışanları hortumlar ve kovalarla alevlere müdahale ederken yangın itfaiyeye bildirildi. Alevlerin yakındaki diğer işyerlerine ve mağazanın arka bölümündeki zeytinliğe sıçrama tehlikesi nedeniyle büyük panik yaşandı. 7 itfaiye aracı ile çevredeki inşaatların su tankerleri ve dozerleri ile yangın, güçlükle 2 saatte söndürülürken, mağazadaki bazı eşyalar çevredekiler tarafından taşınarak alevlerden kurtarıldı. İşçilere meşrubat almak için gittiği 50 metre ilerideki marketten döndüğünde iş yerinin yandığını görüp şok olan Tuncer Özen, bir kaç kez alevlerin arasına dalıp mağazasındaki bazı eşyaları kurtarmak istese de komşuları tehlikeli olduğu gerekçesiyle buna izin vermedi. Sinir krizi geçiren Özen'i komşuları sakinleştirmeye çalıştı. Mağazasının yanmasını yaşlı gözlerle izleyen Özen, Güneş enerjisi için işçiler ve elektrik ustaları çalışıyordu. Kaynak yapılırken yangın çıkmış. 15 yıllık birikimimiz yanarak kül oldu. En az 200 bin lira zararımız var. Çıldırmak üzereyim. Bittim ben dedi. Yangını haber alarak ailesi ile olay yerine gelen Özen'in ağabeyi ve ortağı Caner Özen de gözyaşlarını tutamadı. Yangına ilk müdahaleyi yapan komşu esnaf Ali Demir (45) de Yangın bir anda başladı. Kısa sürede de büyüdü. rkadaşlarımla müdahale ettik ama yeterli gelmedi. Yazık oldu. Mağazada zarar büyük dedi. Yangınla ilgili soruşturma başlatan polis, mağaza sahibi iki kardeş ile güneş enerjisi için kaynak yapan 5 işçinin ifadelerine başvurdu.

Muğla Kaynak Yaparken Hediyelik Eşya Mağazasını Yaktılar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Kaynak Yaparken Hediyelik Eşya Mağazasını Yaktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement