Muğla-Kardak'ta Yine Yunan Tahriki - Son Dakika
Güncel

Muğla-Kardak'ta Yine Yunan Tahriki

Kardak'ta yine Yunan tahrikiMuğla'nın Bodrum, Gümüşlük mahallesi açıklarındaki Kardak kayalıklarına gelmek isteyen ve Türk balıkçıları taciz eden Yunan Sahil Güvenlik Botu ile Yunan balıkçılara bölgede devriye gezen Türk Sahil Güvenlik botu engel oldu.

27.12.2017 16:59

Kardak'ta yine Yunan tahriki

Muğla'nın Bodrum, Gümüşlük mahallesi açıklarındaki Kardak kayalıklarına gelmek isteyen ve Türk balıkçıları taciz eden Yunan Sahil Güvenlik Botu ile Yunan balıkçılara bölgede devriye gezen Türk Sahil Güvenlik botu engel oldu.

Yunanistan'ın Kilimli (Kalimnos) adasından gelen bir Yunan Sahil Güvenlik botu ile 6 Yunan balıkçı teknesi Kardak kayalıkları yakınlarına gelerek Türk karasularına girmek istedi. Ancak, bölgede devriye görevi yapan Türk Sahil Güvenlik botu, engel oldu. Bunun üzerine Yunan Sahil Güvenlik Botu ve Yunan balıkçılar bu defa Çavuş Adası açıklarındaki uluslararası sularda avlanan 8 Türk balıkçı teknesinin bulunduğu bölgeye gidip, 100 metre kadar yaklaştı. Ancak, burada da Türk Sahil Güvenlik botunun engeliyle karşılaşan Yunan botu ve balıkçıları kendi kara sularına dönmek zorunda kaldı. Böylelikle bölgede 6 saat süren gerginlik yerini sakinliğe bıraktı. Türk Sahil Güevinlik botunun Kardak kayalıkları ve çevresindeki devriye görevi sürüyor.

Muğla-Kardak\'ta Yine Yunan Tahriki
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla-Kardak'ta Yine Yunan Tahriki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement