Müftünün 3'ncü Hukuk Zaferi - Son Dakika
Güncel

Müftünün 3'ncü Hukuk Zaferi

Müftünün 3\'ncü Hukuk Zaferi

Edirne'ye 2007 yılında il müftüsü olarak atanan Ömer Taşçıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından son 2 yılda 3 kez görevinden alındı.

10.09.2013 13:18  Güncelleme: 17:20

Edirne'de 2007 tarihinde il müftüsü olarak ataması yapılan Ömer Taşçıoğlu, 2011 yılı Nisan ayında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 'başka bir göreve atanmak üzere' görevinden alındı. Daha sonra başkanlık vaizliğine atanan Ömer Taşçıoğlu haksız yere görevden alındığını savunarak Edirne Bölge İdare Mahkemesi'nde 'göreve iade' davası açtı.

Mahkeme, Ömer Taşçıoğlu'nu, atama işleminin bir alt kadroya yapıldığı için yürütmeyi durdurma ve esastan bozma kararı vererek görevine iade etti.

45 GÜN SONRA YİNE ALINDI

2011 yılının Eylül ayında Edirne'ye gelerek yeniden göreve başlayan İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, 45 gün sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yine görevden alındı. İçişleri Bakanlığı'nın görevden aldığı 'merkez valileri' gibi bir kadro oluşturan Diyanet İşleri, Ömer Taşçıoğlu'nu da başkanlık müftüsü olarak merkeze aldı. Yeniden Edirne Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuran Taşçıoğlu, Ankara'da başkanlık müftüsü olarak 6 ay görev yaptı. Mahkeme, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevden alma ve atama kararını 'mahkemenin verdiği göreve iade kararını etkisiz kılmaya yönelik işlem' diye tanımlayarak, bozdu ve Taşçıoğlu'nu 2'nci kez görevine aide etti.

BU KEZ DANIŞTAY KARARIYLA

Ankara'daki 6 aylık görevinin ardından geçen yıl Mayıs ayında mahkeme kararıyla yeniden görevine dönen Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, Ekim ayında üçüncü kez görevinden alınarak Diyanet İşleri Başkanlığı, başkanlık müşavirliğine atandı. Üçüncü kez başvurduğu Edirne Bölge İdare Mahkemesi, son yapılan atamanın il müftülüğü görevinden üst görev sayıldığı için görevine iade etmedi. Hukuk mücadelesini sürdüren Ömer Taşçıoğlu, bu kez Danıştay'a başvurarak yürütmeyi durdurma ve göreve iade istedi. Danıştay 31 Mayıs 2013 tarihinde verdiği kararda hukuki sebep olmadığı ifade ederek şöyle dedi:

"Olayda 2 kez yargı kararıyla görevine döndürülen davacının, aradan çok kısa bir süre geçtikten sonra görev yerinin yeniden değiştirilmesi için haklı kılacak somut ve hukuken kabul edilebilir yeni sebepler ortaya konulmaksızın, davacının yargı kararlarını etkisiz kılmaya yönelik tesis edildiği anlaşılan dava konusu işlemde, hukuka uyarlılık, aksi yöndeki Edirne Bölge İdare Mahkemesi'nin ret kararında ise hukuki isabet bulunmaktadır."

GÖREVİNE BAŞLADI

Üçüncü kez hukuk mücadelesini kazanan Edirne İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, kente gelerek yeniden görevine başladı. Kendisi yerine İstanbul Fatih İlçe Müftülüğü'nden atanan Emrullah Üzüm ise başka bir göreve atanmak üzere merkeze alındı. Haksız yere görevinden alındığı için hukuk mücadelesi başlattığını ifade eden Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, "Mahkeme kararıyla 3. kez görevime iade edildim. Yeniden gelip görevime başladım. Kaldığım yerden çalışmalara devam edeceğim." dedi.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement