Müftü Ünal: "İslamiyet Terörle Bağdaştırılamaz" - Son Dakika
Güncel

Müftü Ünal: "İslamiyet Terörle Bağdaştırılamaz"

Müftü Ünal: "İslamiyet Terörle Bağdaştırılamaz"

bodrum İlçe Müftüsü Ali Ünal, İslamiyet'in terörle bağdaştırılamayacağını belirttip, IŞİD, El-Kaide ve Pegida gibi örgütlerin kendilerini kamufle etmek için İslam'ı referans aldıklarını söyledi.

07.02.2015 20:24

bodrum İlçe Müftüsü Ali Ünal, İslamiyet'in terörle bağdaştırılamayacağını belirttip, IŞİD, El-Kaide ve Pegida gibi örgütlerin kendilerini kamufle etmek için İslam'ı referans aldıklarını söyledi.

Türkiye'de 28 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Türkiye Küçük Millet Meclisi'nin (TKMM) Bodrum yerelindeki meclisi Bodrum Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda toplandı. Gazeteci Ayhan Ongun'un yönetiminde gerçekleşen ve Bodrum İlçe Müftüsü Ali Ünal'ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıyı yaklaşık 20 kişi izledi. Meclisin Şubat ayı gündeminde 'Terör belli bir dine indirgenebilir mi? Her şeyin mizahı olu mu? Kutsalla yapılan mizaha verilecek cevap silah yoluyla mı olmalı? İfade özgürlüğü nereye kadar? Pegida, IŞİD ve El Kaide'nin eylemleri ve Avrupa da yükselen İslamafobi' yer aldı. Toplantıda ilk olarak TkMM tarafından hazırlanan konuyla ilgili video gösterimi yapıldı.

İSLAM ÖLDÜRMEYİ METOD OLARAK ALMAZ

Müftü Ünal, Kuran-ı Kerim'deki ayetlerden ve Hz. peygamberin İslam ile ilgili söylemlerinden örnek vererek başladığı konuşmasında, İslam'ın davet metodunun, yumuşaklık, güzel öğüt ve söz olduğunu belirtti. Ünal, "İslam ve terör kelimelerinin yan yana zikredilmesi bile İslam adına haksızlıktır. Her türlü aşırılığı, haksızlığı ve azgınlığı ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Baskıyı, korkutarak yıldırmayı, şiddet ve cinayeti kendisine metot olarak seçmesi mümkün değildir. Bir Müslüman şiddet, terör ve katliamları İslam adına yaptıklarını iddia ediyorsa, diğer Müslümanların kanına giremez, diğer dinlere mensup insanlarında kanına giremez. ABD'deki 11 Eylül saldırısından sonra ısrarla İslami terör kavramı kullanılmaya başlandı. Terör batının hoşlanmadığı şey değil, tam sersine hoşlandığı şeydir. Kendi ülkelerinde terörün olmasını istemezler, paniğe kapılırlar. İslam coğrafyasında milyonlarca insan ölürken kılı kıpırdamayan Batı, bizimde tasvip etmediğimiz, Paris'teki saldırıda 12 kişini öldürülmesiyle ayağa kalktı. Onların ki can da Müslümanların ki can değil mi? Müslüman olarak terörü gerçekleştiren, cana kıyan herkese karşıyız. Kaldı ki hiçbir dinde de böyle bir talimat yoktur" dedi.

Ünal dinlerin kutsallarına hakarete kimsenin hakkı olmadığını belirterek, "Müslümanların kutsallarını aşağılayarak yapılan manevi işkenceler, cinnet haline birer davetiye taşımaktadır. Bunun ifade özgürlüğü adı altında da yapılması kabul edilemez. Hiç kimse hiçbir dinin kutsalına, hakaret etme özgürlüğüne sahip değildir" dedi.

ŞERİAT DEVLETİ DİYE BİR ŞEY YOKTUR

Terör örgütlerine değinen Ünal, "IŞİD, 'Kabe'yi de yıkacağız' diyecek kadar serseri bir gruptur. Bunların İslam'la alakası yok. Bunların yönetenlerinin de İslami olduklarına da inanmıyorum. Guantanamo'da yetişen insanlardır, kuklalardır. Diğer Arap aşiretlerine de size zulüm ettiler diyerek bunlara karşı direneceğiz diyerek arkalarına alan insanlardır. Şeriat devleti kuracağız derler. Şeriat devleti diye bir şey yoktur. Şeriat kavramı yanlış anlaşılıyor. Şeriat deyince, kafayı kes, hırsızın bileğini kes, 4 hanım al anlaşılıyor. Şeriat, din demektir. Hz. İsa'nın şeriatı deyince Hz. İsa'nın dini anlaşılır. Bu nedenle şeriat devleti tamamen aldatmacadır. İslam'ın devlet iddiası yoktur. İslam'ın devletin adaletli olması ve bütün insanlara merhametli olması ideali vardır. Hiçbir devlet, 'İslam devletiyim' diyemez. Çünkü devleti yöneten insanlardır. İnsanların yaptığı hatalar İslam'a mal edilemez" diye konuştu. - Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müftü Ünal: 'İslamiyet Terörle Bağdaştırılamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement