Müezzinoğlu, temel atma törenine katıldı - Son Dakika
Güncel

Müezzinoğlu, temel atma törenine katıldı

Müezzinoğlu, temel atma törenine katıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye, bölgede sağlığın merkezi olacaktır. Türkiye, sağlık turizmindeki önemli dinamiklerini önümüzdeki 5 yılda güçlü bir şekilde yaklaşık 1 milyarlık nüfusa...

25.11.2013 21:39

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, " Türkiye, bölgede sağlığın merkezi olacaktır. Türkiye, sağlık turizmindeki önemli dinamiklerini önümüzdeki 5 yılda güçlü bir şekilde yaklaşık 1 milyarlık nüfusa sunabilecek altyapıyı oluşturdu" dedi.

Müezzinoğlu, 21 Kasım Perşembe günü Uzunköprü ilçesinde meydana gelen sağanak nedeniyle evlerini su basan bazı vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle Muhtarı Mehmet Çelikbilek'ten bilgi alan Müezzinoğlu, eksikliklerin giderilmesi için Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız'a talimat verdi.

Vatandaşlardan Meltem Saka, Müezzinoğlu'na teşekkür ederek, üzerinde Sultanahmet Camisi'nin bulunduğu el yapımı bir rölyef hediye etti.

Saka, 18 Kasım 2011'de Edirne, Uzunköprü arasındaki Çukurköy'de geçirdiği trafik kazasında Müezzinoğlu'nun aracından inerek kendilerine yardım ettiğini söyledi.

Müezzinoğlu'nun araçta yaralı olan kızı Begüm'e ilk müdahaleyi yaparak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürdüğünü ifade eden Saka, "Sayın Müezzinoğlu kızımın hayatını kurtardı. Ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Saka, gözyaşlarına hakim olamadı.

- Yüksekokul temel atma töreni

Müezzinoğlu daha sonra, Trakya Üniversitesi (TÜ) Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu inşaatının temel atma törenine katıldı.

Türkiye'nin sağlık alanında önemli mesafeler katettiğini belirten Müezzinoğlu, sabah saatlerinde üniversitenin Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezinin açılışının yapıldığını anımsatarak, merkezdeki cihazların bölgede tek olduğunu söyledi.

Türkiye'de sağlık hizmetlerinin geldiği noktayı da anlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye, bölgede sağlığın merkezi olacaktır. Türkiye, sağlık turizmindeki önemli dinamiklerini önümüzdeki 5 yılda güçlü bir şekilde yaklaşık 1 milyarlık nüfusa sunabilecek altyapıyı oluşturdu. Bunun dinamiklerini 2014 yılından itibaren çok güçlü bir şekilde koyacaktır. Cumartesi günü 4 günlük uluslararası bir sağlık sempozyumuna katıldım. 31 ülkeden yabancı katılımcılar vardı. Türkiye bu anlamda tıbbi birikimleriyle, teknolojik altyapısıyla, tecrübesiyle dünya standartlarını yakalamış bir ülkedir. Bunu artık dünyaya sunabilme süreçlerini yönetme arefesindeyiz."

Müezzinoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için 10 Kasım'da Selanik'e gittiklerini anımsatarak, anma merasiminin ardından Selanik Tabip Odası başkanı ve yönetiminin kendisiyle görüşmek istediğini dile getirdi.

Yunanistan'da 7 bin civarında işsiz uzman hekimin iş aradığını, Türkiye'de bu anlamda ihtiyaç olduğunu söylediklerini ifade ederek, bu hekimlerden nasıl yararlanılabileceklerini kendileriyle paylaşmak istediklerini vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Yaklaşık bin civarında Yunanlı hekimin Türkçe kursuna gittiğini, 3 bin civarında insanın ise Türkçe kursuna gittiğini ve Türkçe kursuna öğretmenler bulunamadığını başkonsolosumuz ifade etti ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve Selanik Üniversitesini irtibatlandırarak inşallah daha çok Yunanlı'nın Türkçe öğrenerek, Türkiye'de hizmet vermelerini sağlayacağız. İşte o zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği ve bize vasiyet olarak bıraktığı muasır medeniyet seviyesine erişeceğiz."

Müezzinoğlu, sağlığın Türkiye'nin gelecek vizyonunda çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Törende, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ve yüksekokulu yaptıran iş adamı Ahmet Yörük de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu ve beraberindekiler 4 yıllık okulun temelini attı.

- 112 Acil Servisleri ve hizmetleri

Bakan Müezzinoğlu, Kerami Mercan 112 Acil Yardım İstasyonunun açılışına da katıldı. Müezzinoğlu, açılış öncesinde yaptığı konuşmada, kazalar sırasında bazen saniyelerin, bazen de dakikaların çok önemli olduğunu söyledi.

112'nin yaşam ve ölüm arasında hayati önemi olan bir alan olduğunu aktaran Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye 112 Acil Servislerinde çok önemli mesafeler katetti. Bakan olduğumuzun ilk haftasında, ilk 10 gününde 486 kara ambulansı ve deniz ambulans botlarının teslimini yaptık. Bugünlerde bu yıla ait 757 kara ambulansının ihalesi tamamlandı, araçları teslim almaya başladık. Yurt genelinde araçları dağıtmaya başladık. 17 ambulans helikopterimizle, 3 ambulans uçağımızla yalnız Türkiye'nin değil dünyanın farklı bölgelerine de gidebilen ve bu anlamda büyük Türk milletine saygın hizmet verebilen bir noktaya geldik."

Müezzinoğlu'nun konuşmasının ardından Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri açılış dolayısıyla dua etti

Bakan Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, yardım istasyonunu yaptıran Müjgan Mercan ve oğlu Tolga Mercan istasyonun açılışını gerçekleştirdi.

Öte yandan, Bakan Müezzinolu, 2010'da Hakkari Dağlıca'da şehit olan Piyade Çavuş Mustafa Kayın'ın ailesini de ziyaret etti.

Muhabir: Cihan Demirci

Yayınlayan: Sevil Çelik

-keşan

-uzunköprü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müezzinoğlu, temel atma törenine katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement