Müdürün Kız Öğrencisiyle İlişkisi Meclis'e Taşındı - Son Dakika
Güncel

Müdürün Kız Öğrencisiyle İlişkisi Meclis'e Taşındı

Müdürün Kız Öğrencisiyle İlişkisi Meclis\'e Taşındı

Konya'da evli ve 3 çocuk babası lise müdürü 51 yaşındaki A.D.'nin, 19 yaşındaki kız öğrencisiyle arasında 'ilişki' olduğu iddiası Meclis'e taşındı.

11.03.2016 12:41  Güncelleme: 14:23

Konya'da evli ve 3 çocuk babası lise müdürü 51 yaşındaki A.D.'nin, bu eğitim yılında kaydını başka bir okula alan 19 yaşındaki kız öğrencisiyle arasında 'duygusal ilişki' bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

İHBAR MEKTUBUYLA ORTAYA ÇIKTI

Olay, geçen 6 Şubat'ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen bir ihbar mektubuyla ortaya çıktı. Mektupta, lise müdürü 51 yaşındaki A.D.'nin, son sınıfına kadar kendi okulunda okuyan ve bu eğitim yılı başında kaydını başka bir okula alan kız öğrenci ile sürekli görüştüğü, onu kaldığı yurttan alarak yemeğe götürdüğü, aralarında 'duygusal ilişki' bulunabileceği ve bunun da camia tarafından hoş karşılanmayacağı ifadeleri yer aldı.

İKİ MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Durum değerlendirmesi yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu iddiaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirmesinin ardından iki müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldı.

MÜDÜR GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Müfettişlerin soruşturması devam ederken suçlanan okul müdürü A.D. bu görevinden istifa etti. Hazırlanan raporun Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildiği ve oradan gelecek yanıta göre gereken işlemin yapılacağı belirtildi.

DİNİ NİKAH KIYDIĞI İDDİASI ORTAYA ÇIKTI

Lisedeki bu olay sosyal medyada yayılırken, görevinden istifa eden müdür A.D.'nin 'duygusal ilişkisi' olduğu ileri sürülen kız öğrenci ile dini nikah kıydığı iddiaları da ortaya atıldı. Bu iddialar üzerine kaymakamlık da pazartesi günü Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak suç duyurusunda bulundu.

OLAY TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, seçim bölgesindeki bir lisede bu olanları soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Milletvekili Bozkurt, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplaması istemiyle verdiği önergede, "Bir meslek lisesi müdürünün öğrencisiyle dini nikah kıymak suretiyle cinsel ilişkiye girdiği, öğrencinin evlenme vaadine dayanarak bu olayı çevresindekilere anlatmasıyla konunun açığa çıktığı, Konya kamuoyuna yansımıştır" dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NA SORULAR

Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

- Konuyla ilgili şahsınıza ulaşmış bilgi var mıdır; varsa ne zaman haberiniz olmuştur? Konunun takibi açısından ne tür girişimlerde bulundunuz; bulunmayı planlamakta mısınız?

- Konuyla ilgili olarak adli soruşturma başlatılması için gerekli talimatlar verilmiş midir; verilmesi planlanmakta mıdır?

- Bahsi geçen okul müdürünün daha önce de benzer vakalarda adı anılmış mıdır; hakkında yapılmış şikayet var mıdır?

- Bahsi geçen olayın ardından öğrenciye psikolojik destek sağlanmış mıdır; sağlanılması düşünülmekte midir?

CİNSEL SALDIRILARA DİKKAT ÇEKİLDİ

CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt, son dönemlerde okullarda cinsel istismar vakalarının sıklıkla gündeme geldiğini, Kayseri'de öğretmeni tarafından tacize uğrayan lise son sınıf öğrencisi Cansel Buse Kınalı'nın intihar ettiğini vurguladığı önergede, "Eğitim camiasında cinsel taciz vakalarındaki artışın tedirgin edici boyutlara ulaştığı göz önünde bulundurulduğunda art arda yaşanan bun olayları nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sordu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müdürün Kız Öğrencisiyle İlişkisi Meclis'e Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Dersim : ceren bõyle şeyler en çok senin gibi ırkcı ve dindar gõzüken kişlerden çıkıar solcular imam nikahı ile evlenmez her türlü pislik yapın sonra imam nikahı deyin 5 4 Yanıtla
  • ismzil uzun: Burası imam hatip lisesi mi,olkulun adını gizlemeyin 4 3 Yanıtla
  • ALOSSE: BÜTÜN KURUMLAR KOKUŞTU 6 0 Yanıtla
  • Dersim : Hanigi okul niye sõylemiyorlar birde adını açıklayın 5 0 Yanıtla
  • ..: kız intihar edınce de kız masum mudur suclu olur..ama yasarsa adı bellı 0 2 Yanıtla
  • Dersim : Bütün õgretmenleri aynı keveye koymak yanlış geçen bir haberdede polis vardı ankarada bir olaya karışmıştı 2 0 Yanıtla
  • EMEKLİ İHL Lİ ÖĞRETMEN: Bizim camiadaki aklı uçkurunda olan adamları AKP müdür yaptı,şikayetlere kulak tıkanıyor olayların üstü örtülmeye çalışılıyor.Samsunda ahlaklı adamlar başka sendika üyesi veya hükümete yakın sendikaya üye değil diye müdürlükten alındı.Ahlaksızlık sebebiyle defalarca soruşturma geçiren adamlar hükümete yakın sendikaya üye olarak hem soruşturmadan yırttılar hemde müdür makamlarını korudular. ebs başkanı Nejdet bey bu adamları bilmiyorsa ben kendisine bildirmeye hazırım. 0 0 Yanıtla
  • AFYONLU 03: BUNUN GİBİ BİR SÜRÜ ÖRNEK VAR KONYADA. 0 0 Yanıtla

Advertisement