Mudurnu'da yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgiler - Son Dakika
Güncel

Mudurnu'da yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgiler

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak Köyü'nde Hasan ve Yaşar Toy çiftine ait arazide, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında kazı çalışması başlatıldığı öğrenildi. Kazı çalışmalarında yaklaşık 16 metre derinliğine kadar inildiği belirtilirken, köy sakinleri ise kazının içeriği hakkında bilgi sahibi olmadıklarını ifade etti.

30.07.2023 00:29

HIZIR İLYAS YILDIRIM

Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak Köyü mevkiinde Hasan ve Yaşar Toy çiftine ait arazide Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında 26 Mayıs tarihinde kazı çalışması başlatıldığı öğrenildi.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde, Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile yürütülen bir soruşturma kapsamında kazı başlatıldığı öğrenildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Üzülmez Müessese Müdürlüğü'nde görevli yaklaşık 20 madenci bölgeye getirildi. Arazide bulunan ahırın içerisinde başlatılan kazı çalışmalarında geride kalan 2 aylık süreç içerisinde yerin yaklaşık 16 metre derinliğine kadar inildiği belirtildi.

Köy sakinlerinden Rahmi Kavi, "Kazı yapıldığını bizde duyduk. Ama içerigi hakkında bir bilgim yok. Defineden bahsediliyor. Kimileri terörle alakalı şeyler arandığını söylüyor. Kimileri altında bir şehir olduğundan söz ediyor. 90 yıllarda o bölgede yol çalışması yapılırken lahit mezarlara rastlanmıştı." dedi.

"2 AYDIR KAZIYORLAR"

Bir başka köy sakini İskender Beşlioğlu ise, "Valla define arıyorlar diyorlar ama başka şey mi arıyorlar bilmiyoruz. Görmeyince bir şey diyemiyoruz. 90'lı yıllarda Karayolları orada çalışma yaparken boş mezarlar çıkmıştı. İçi boş bir mezardı. Burayı iki aydır kazıyorlar" diye konuştu.

Mudurnu\'da yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgiler
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mudurnu'da yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Omer Akin: INŞAALLAH bol bol.altin elmas çıksın.devketim8zin kasası dolsun.zengin devlet zengin halk demek.halkimiza hayırlısı olsun inşallah 1 1 Yanıtla

Advertisement